UniCredit Bank România a finalizat o tranzacție de finanțare pe proiect, în valoare totală de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy, o subsidiară a companiei de producție din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena.

Pachetul de finanțare susține dezvoltarea, construcția și exploatarea centralei fotovoltaice Șărmășag de 51,4 MW DC, situată în județul Sălaj.

Odată finalizat, proiectul va crește portofoliul operațional existent de energie regenerabilă al Enery în România, în prezent de 117 MW. Proiectul va beneficia de un Acord Corporate de Cumpărare a Energiei pe termen lung cu Ursus Breweries (parte a Asahi Group), cel mai mare producator de bere din țară - un cPPA (cPPA=Corporate Power Purchase Agreements, care reprezintă un contract pe termen lung, în general mai mare de 10 ani, pentru achiziționarea de energie) unic de acest fel în România. Lucrările de construcție ale proiectului sunt în derulare, lucrările la stație fiind deja finalizate din noiembrie 2023.

„Prin strategia adoptată în 2022, UniCredit și-a asumat și și-a menținut un rol central în facilitarea tranziției către o economie durabilă pe piețele în care își desfășoară activitatea banca. Prin urmare, suntem mândri că am participat în calitate de Creditor Unic la această tranzacție structurată pentru clientul nostru, Enery. Noi o considerăm o finanțare de referință pentru sectorul energiei verzi din România și o tranzacție de finanțare durabilă semnificativă pentru obiectivele ESG ale UniCredit”, a spus Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking UniCredit Bank.

UniCredit Bank a fost asistată de CMS România, în calitate de consilier juridic de drept englez și român. Echipa CMS a fost condusă de Ana Radnev, alături de Andreea Turcu (Senior Associate) și Bianca Radu (Avocat). AFRY Italy a fost consultant tehnic în proiect.

Compania Enery a fost asistată în această tranzacție de Clifford Badea Chance România, în calitate de consilier juridic. Echipa Clifford Chance Badea condusă de Nadia Badea (Partener) a fost coordonată pe aspectele de finanțare a proiectelor de Andreea Sisman (Consilier) susținută de Mădălina Mailat (Asociat Senior) și Martha Busuiocescu (Avocat stagiar).

Daniel Sava, Director Finance & Advisory UniCredit a adăugat că, în bancă, deciziile și acțiunile țin cont de obiectivele ESG, care au devenit parte a modelului de afaceri. Instituția financiară se angajează să crească ponderea creditării ecologice în portofoliul de finanțare.

Enery este un furnizor de energie electrică verde, cu o flotă diversificată care generează în prezent aproape 440 GWh de energie electrică curată de la 312 MW