Compania ASEE, parte din grupul Asseco, se extinde și investește în zona soluțiilor de document management prin achiziția Bithat. Acesta este unul dintre cei mai importanți jucători locali din domeniul digitalizării și automatizării datelor, a documentelor și a proceselor de business.

Bithat este dezvoltatorul propriei platforme de document management – Documenta DMS, de arhivare electronică, automatizare fluxuri de date și documente, e-Sign, e-Registry, BPM, OCR și Robotic Process Automation, implementată de peste 10 ani pe piața din România.

„Achiziția Bithat Solutions vine să reconfirme angajamentul ASEE de a extinde portofoliul de produse și servicii în zona de document management și servicii online digitale. Prin consolidarea soluțiilor IT și a expertizei oferite împreună cu Bithat, marcăm un pas important spre a deveni unul dintre principalii furnizori de pe piață în domeniul digitalizării”, a spus Adrian Năstase, Country Leader, ASEE România.

Clienții companiei Bithat Solutions fac parte din sectoare variate de activitate, atât din rândul administrațiilor publice locale și centrale, cât și din sectorul privat: petrol și gaze, utilități, energie, construcții, agricultură, inginerie, FMCG, sănătate, asigurări, bănci, IMM-uri, producție.

„Bithat a experimentat o creștere rapidă în ultimii ani, iar alăturarea grupului ASEE reprezintă o oportunitate extraordinară de a continua extinderea pe noi piețe externe”, a completat Daniela Boboc, General Manager Bithat Solutions.


Grupul ASEE operează în 23 de țări și are aproape 3.500 de angajați. ASEE face parte din grupul Asseco, cea mai mare companie IT din Polonia și din Europa Centrală și de Sud-Est. Grupul Asseco este prezent în peste 55 de țări (majoritatea țărilor europene, Israel, SUA, Africa, Japonia și Canada) și are peste 27.000 de angajați.

ASEE este una dintre cele mai mari companii IT în domeniul producției și implementării de soluții software și servicii proprii în regiunea Europei de Sud-Est, Turcia, Spania, Portugalia, Andorra, Columbia, Peru, Republica Dominicană, Slovacia și Republica Cehă.

Compania oferă soluții TIC pentru o varietate de verticale industriale, inclusiv pentru sectorul financiar, industria plăților, administrația publică și telecomunicații.

Totodată, în domeniul plăților, serviciile și produsele companiei sunt comercializate sub denumirea Payten.

ASEE operează pe piața din România de 17 ani și are o cifră de afaceri anuală de peste 130 de milioane de lei.

Sursă foto: Photo 128828690 / Automatization © Wrightstudio | Dreamstime.com