Transilvania Investments, un fond de investiții din România, a înregistrat, la finalul primului trimestru din 2022, o creștere de 103,82% a profitului față de sfârșitul primului trimestru din 2021.

Mai exact, la finalul trimestrului I a acestui an, profitul fondului de investiții se ridica la 41,6 milioane de lei, față de 20,41 milioane de lei pentru aceeași perioadă a anului trecut. O altă creștere semnificativă a fost înregistrată pentru veniturile nete din exploatare (86,97%), care au atins, astfel, valoarea de 47,64 milioane de lei.

La data de 31 martie, activele totale ale Transilvania Investments erau de 1.562,22 milioane lei, în creștere cu 180,32 milioane lei (13,05%) faţă de valoarea înregistrată în aceeași perioadă a anului precedent. La aceeași dată, activul net a fost de 1.403,07 milioane lei (0,6520 lei/acțiune), în creștere cu 12,78% comparativ cu activul net la data de 31 martie 2021.

Transilvania Investments precizează că se află „în plin proces” de definire a unei noi strategii de business pentru companiile din portofoliu, însă dă asigurări că focusul acestui an rămâne sectorul turismului, care acoperă 23% din valoarea portofoliului. Compania are în dezvoltare planuri de eficientizarea a managementului celor aproape 8.000 de camere de hotel, astfel încât interesul crescut pentru turismul intern să fie valorificat la potențial maxim.

Compania se așteaptă la randamente în creștere și pentru deținerile din sectorul energetic, favorizate de contextul global, și cele din bănci și servicii financiare, cele trei „supersectoare” acoperind, împreună, 56% din valoarea portofoliului Transilvania Investments.

Transilvania Investments (TRANSI) este un fond de investiții din România, listat pe Bursa de Valori București, care are o activitate de peste trei decenii pe piața de capital. Cunoscută anterior după denumirea „SIF Transilvania”, compania a devenit, începând de anul trecut, Transilvania Investments, ulterior unui proces de rebranding.

Credit foto: Transilvania Investments