Termene.ro, platforma de business intelligence din România, care integrează date analizate cu ajutorul inteligenţei artificiale despre companii, a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro, în prima jumătate a anului 2023, în creştere cu 37%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Anul 2023 a început cu mult dinamism pentru Termene.ro, cu o nouă strategie axată pe dezvoltare, pe îmbunătăţirea performanţelor, dar şi pe extinderea business-ului în viitor. Ne bucurăm că rezultatele nu au întârziat să apară în urma acestor decizii de business şi ne demonstrează faptul că ne aflăm în direcţia potrivită. Totodată, perspectivele întregii industrii în care activăm sunt optimiste, înregistrând un trend de creştere. Estimăm ca la finalul anului întregul sector să aibă o creştere cumulată de minimum 20-30%”, spune Ioana Constantin, CEO Termene.ro.

Ioana Constantin a venit, la începutul anului, la conducerea Termene.ro şi s-a alăturat echipei de management formată din Gina Petre, Deputy CEO şi Alexandru Mărăcineanu, CTO, coordonată de un Board of Advisors, asigurând astfel o guvernanţă corporativă eficientă şi o coordonare optimă a activităţii companiei.

În acelaşi timp, după trei ani de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale, în luna aprilie, compania a lansat noua platformă Termene_AI_360 prin intermediul căreia reuşeşte astăzi să analizeze automat date despre companii cu ajutorul tehnologiilor bazate pe inteligenţa artificială şi machine learning.

„Platforma Termene.ro a fost îmbunătăţită cu rezultatele algoritmilor de machine learning şi ai modelului de procesare naturală de limbaj (NLP) în limba română pe care specialiştii companiei i-au antrenat adnotând peste 80.000 de documente”, adaugă Ioana Constantin.

Astfel, cu ajutorul acestei tehnologii, platforma poate identifica, în orice fel de document în limba română, entităţi, persoane, firme adrese, calităţi ale persoanelor sau ale firmelor, şi relaţia dintre ele, care ulterior pot fi stocate în baza de date structurate. Acest lucru permite, de exemplu, să se identifice în opt milioane de documente, în câte dintre acestea apare o anumită entitate – persoană sau firmă – sau ce alte entităţi mai apar în aceleaşi documente, şi care este relaţia dintre ele.

Valoarea proiectului s-a ridicat la 21 milioane lei, fiind cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi din fonduri de la bugetul de stat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Din valoarea totală a proiectului, circa 16 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Compania îşi continuă planurile de dezvoltare, iar după achiziţia din luna februarie a start-up-ului inovator specializat în generarea rapoartelor de credit pentru firme, Confidas, Termene.ro se află deja în discuţii cu alte două companii din industrii, cu sinergii apropiate modelului său de business. Compania vizează ca până la sfârşitul anului să finalizeze cel puţin alte două tranzacţii.    

Termene.ro estimează că până la finalul anului va atinge o cifră de afaceri de trei milioane de euro şi un număr de companii înregistrare în platformă de peste 200.000.