TechAngels, prima rețea de investitori tip angel din România, aniversează zece ani de activitate, perioadă în care grupul a injectat peste 40 de milioane de euro în ecosistemul tech românesc.

Asociația a crescut de la un număr inițial de 18 persoane la 132 de membri, iar comunitatea extinsă include peste 240 de start-upuri în portofoliul agregat și alte peste o mie de start-upuri întâlnite în pitchuri organizate direct sau prin diferitele programe de accelerare.

În plus, TechAngels a avut și un rol de catalizator pentru dezvoltarea altor vehicule de suport din comunitatea tech, o bună parte din membrii grupului fiind implicați în creșterea mai multor incubatoare, acceleratoare, platforme de investiții, fonduri VC, care completează ansamblul ecosistemului și îi cresc eficiența.

„În ultimii trei ani am crescut de patru ori ca număr de membri și am investit, în comun, cât în perioada 2013-2019 cumulat. TechAngels este în acest moment ca un nod de rețea pentru comunitate, un prim punct de contact pentru start-upuri, de unde pot primi finanțare, sfaturi, oportunități de clienți sau parteneri sau, în funcție de stadiul în care se află, ghidare către acceleratoare sau fonduri. Pentru investitori, grupul oferă șansa de a se conecta cu alți membri, cu experiențe complementare. În grup, sindicalizăm nu numai banii ci și cunoștințele de business, iar creșterea este comună”, spune Mălin-Iulian Ștefănescu (foto), președintele TechAngels.

Investitorii de tip angel intervin într-o fază critică de dezvoltare a start-upurilor, aceea care asigură trecerea de la un produs minim viabil la cea de start-up cu un potențial de creștere accelerată, finanțabil prin fonduri de investiții. Aportul investitorilor de tip angel se măsoară nu numai în bani ci și în sfaturile care ajută structurarea business-ului, strategia de dezvoltare, de vânzări, completarea echipei etc.

Grupul, cu o structură informală, permite investitorilor membri să participe individual sau în formulă sindicalizată la investiții și oferă start-upurilor o rețea de suport și șansa de a face un singur pitch pentru peste 132 de posibili angel investors.