Societatea de Transport București lansează aplicația mobile YouthTB, dedicată elevilor care frecventează unitățile de învățământ acreditate din Municipiul București sau Județul Ilfov, pentru obținerea abonamentului gratuit de transport, anunță compania.

De la începerea anului universitar, aplicația de eliberări abonamente și titluri de călătorie va fi accesibilă și pentru studenți. Noua aplicație permite obținerea abonamentelor metropolitane valabile în perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață din București și Ilfov, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.

„Începând cu luna aprilie am implementat eliberarea abonamentului pentru elevi și studenți cu valabilitatea de șase luni, respectiv un an. Toate centrele de vânzare STB sunt online, fiind posibilă și efectuarea plății prin POS. Peste 1.200 de mijloace de transport ale societății sunt dotate cu validatoare inteligente pentru plata cu cardul bancar. Acum venim în întâmpinarea elevilor, urmând ca de la începerea anului universitar aplicația de eliberări abonamente și titluri de călătorie să fie accesibilă și pentru studenți”, a declarat Adrian Criț, Directorul STB SA.

Pentru a putea beneficia de abonament gratuit, utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov.

Confirmarea statutului de elev se face automat prin intermediul aplicației, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului.

Foto: Dreamstime