PD Neurotechnology, un start-up MedTech din Grecia, destinat pacienților care suferă de boala Parkinson, vizează 500.000 euro în runda de finanțare deschisă pe platforma de investiții SeedBlink.

Compania pune la dispoziția persoanelor care suferă de boala Parkinson și de alte tulburări de mișcare articole medicale portabile, ușor de utilizat, precum și software AI avansat pentru monitorizare și tratament, care pot fi aplicate acasă sau în condiții non-clinice.

Echipa PD Neurotechnology include 40 de specialiști în dispozitive biomedicale, neurologie, asistență medicală, logistică, inteligență artificială și boala Parkinson, iar primul produs realizat de PD Neurotechnology, PDMonitor, este un dispozitiv medical din clasa IIa marcat CE și constă din dispozitive de monitorizare/articole medicale portabile care captează și afișează date primare legate de mișcare din diverse zone prestabilite ale corpului. PD Neurotechnology oferă, de asemenea, un Smart Box, care prelucrează datele de mișcare și extrage simptomele PD, precum și un PD Monitor Cloud, care combină simptomele și informațiile transmise de aplicația mobilă într-o bază completă de informații, eficientizând, astfel, managementul pacientului.

„Este important să-i susținem pe inovatorii din domeniul MedTech, pentru că produsele dezvoltate de aceștia nu numai că au un impact asupra economiei, dar fac ca viața oamenilor să fie mai bună. Trebuie să le consolidăm capacitatea de a oferi soluții eficiente. Inovațiile în folosul oamenilor fac ca investițiile noastre să fie cu atât mai valoroase. Ne bucurăm că produsele PD Neurotechnology există și susținem creșterea acestei afaceri”, afirmă Ionuț Pătrăhău, Managing Director & Corporate Development la SeedBlink.

PD Neurotechnology este o companie grecească de sănătate digitală fondată la Londra în 2015, care operează în 13 țări europene, iar lansarea în SUA este planificată pentru 2022.