marta, platforma digitală de îngrijire la domiciliu, cu sediul la Sibiu, anunță încheierea primei runde de finanțare în valoare de 6.6 milioane de euro, condusă de Capnamic împreună cu Almaz Capital.

Printre investitori se numără și GMPVC, Ithaca, SumUp Impact Fund, Verve Ventures, dar și importanți antreprenori și investitori europeni, precum Christian Vollmann, Johannes Schaback, Laura Esnola, Dr. Steffen Zoller și Julian Stiefel. Capitalul obținut în această rundă de finanțare va fi folosit pentru a mări echipa de bază din Sibiu, Berlin, Gdansk și Vilnius, dar și pentru a dezvolta și optimiza procedurile și procesele specifice de afaceri.

„Există sute de exemple de situații dificile care se pot ivi în procesul de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu. Auzim despre îngrijitori care sunt surprinși când își primesc plata la sfârșitul contractului. În plus, fiecare dintre noi cunoaște situații concrete de la rude sau de la prieteni despre cât de greu este să găsești un mijloc de îngrijire a bunicilor. Îmbătrânirea este un lucru firesc; la fel ca dorința de a presta servicii în acest domeniu. Noi trebuie să știm cum să gestionăm îngrijirea din ambele perspective. Suntem convinși că putem folosi tehnologia actuală într-un mod inteligent pentru a-i ajuta atât pe cei vârstnici, cât și pe cei care doresc să îi îngrijească,” spune Maria-Magdalena Jura, marta Country Head pentru România.

marta își propune să revoluționeze piața serviciilor de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor, schimbând modul în care îngrijitorii din România și din alte țări est-europene pătrund într-o piață ce se află în continuă creștere în Germania, dar și în alte state.

Piața vorbitorilor de limba germană (Germania, Austria, Elveția) valorează 18 miliarde de euro. Germania are peste patru milioane de vârstnici, care caută îngrijire la domiciliu, în timp ce doar 280.000 de îngrijitori activează în sectorul de îngrijire mobilă. Acest dezechilibru major reprezintă o oportunitate pentru îngrijitorii din Europa de Est, care doresc să-și mărească veniturile prestând servicii de îngrijire la domiciliu în Germania.

Prin intermediul platformei, ce se bazează pe un algoritm propriu, marta oferă soluția pentru una dintre cele mai presante probleme ale domeniului de îngrijiri la domiciliu, anume rezultatele slabe ale procedurilor existente, prin care îngrijitorii sunt plasați la cazuri.

Algoritmul de compatibilitate marta, bazat pe date și informații detaliate, asigură reușita plasărilor și, totodată, permite îngrijitorilor să-și negocieze direct contractul, ceea ce reduce costurile și complexitatea soluției de îngrijire la domiciliu pentru familii.

Foto: Pexels