SoftOne Group, lider în industria business software din Grecia și Europa de Sud-Est, prezent pe piața locală prin intermediul subsidiarei SoftOne România, achiziționează pachetul majoritar de acțiuni cosmoONE.

SoftOne Group anunță achiziția a 61.73% din acțiunile cosmoONE, cel mai mare dezvoltator de soluții electronice pentru achiziții B2B din Grecia, deținute anterior de OTE Group. cosmoONE a fost înființată în anul 2000 și este principalul furnizor de soluții software dedicate achizițiilor electronice B2B de pe piața elenă. Compania dezvoltă o gamă largă de aplicații specializate pentru toate etapele ciclului de achiziție, începând cu licitații, comenzi și până la integrarea și arhivarea facturilor în sistemele ERP.

Portofoliul de clienți cosmoONE include cele mai mari companii din sectorul privat, din industrii precum telecomunicații, financiar-bancar, asigurări, comerț, dar și organizații din sectorul public.

Noua achiziție creează un cadru solid de oportunități pentru SoftOne, grupul integrând acum în portofoliu cele mai avansate aplicații de facturare electronică și de achiziții electronice, astfel încât să susțină întreprinderile mijlocii și mari în efortul lor de a-și reduce semnificativ costurile operaționale prin digitalizarea tuturor operațiunilor B2B.

Prin intermediul acestei achiziții ne-am consolidat capacitatea de a pătrunde pe piața companiilor mijlocii și mari cu cele mai avansate soluții, astfel încât să susținem organizațiile să își digitalizeze complet toate procesele B2B, spune Panos Martinis, Chief Executive Officer, SoftOne Group.

SoftOne România este prezentă pe piața locală de peste opt ani. Compania își desfășoară operațiunile la nivel național prin intermediul unei rețele de parteneri ce numără peste 40 de companii software în 35 de județe, care oferă servicii software Cloud integrate companiilor mici, mijlocii și mari din toată țara.

Grupul SoftOne are peste 300 de angajați și o rețea formată din mai mult de 600 de parteneri, deservind peste 47.000 de clienți în patru țări (Grecia, Cipru, Bulgaria, România). Având o experiență îndelungată în crearea celor mai inovatoare tehnologii, SoftOne dezvoltă soluții Cloud și Enterprise Mobility de ultimă generație, asigurând transformarea digitală a companiilor de talie mică, medie, cât şi a organizaţiilor mari.