Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare software, specializată în designul, dezvoltarea și lansarea pe piață de produse valoroase, anunță închirierea unui spațiu permanent în Silicon Valley (California, Statele Unite ale Americii), care va funcționa ca punct de lucru al companiei în această țară.

„Ora exactă în tehnologie se dă din SUA, mai exact din Silicon Valley. Piața americană este principalul generator de clienți pentru Softbinator, iar deschiderea unui birou acolo este un pas firesc pentru noi, care ne va aduce o serie de avantaje și oportunități. Pe de-o parte, vom fi mai aproape de clienții existenți și vom avea posibilitatea să întărim relațiile cu aceștia, iar pe de altă parte, vom putea atrage noi clienți într-un mod mai eficient și facil. Pentru Softbinator prezența pe această piață înseamnă și consolidarea modelului de lucru existent, deoarece vom avea oportunitatea de a continua să creăm proprietate intelectuală, produse patentabile prin tehnologie cutting-edge într-un ritm accelerat. Concurența pe piața din SUA este una acerbă, dar acest lucru reprezintă un avantaj uriaș pentru că ne motivează să evoluăm din toate punctele de vedere,” precizează Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies

Decizia vine în contextul în care, în luna octombrie a anului 2021, Daniel Ilinca împreună cu Andrei Pitiș, Președinte al Consiliului de Administrație al companiei, au fost prezenți în San Francisco, Palo Alto și Mountain View, unde au pus bazele mai multor parteneriate pentru companie.

În ceea ce privește portofoliul de clienți, Softbinator își propune ca peste 70% dintre clienții noi care se vor alătura companiei până la finalul acestui an să provină de pe piața americană. Doar în primele trei luni din 2022, Softbinator a atras deja patru noi clienți din SUA, care își desfășoară activitatea în domenii precum siguranță și securitate, transporturi, blockchain (NFT-uri) sau domeniul inteligenței artificiale.

Începând cu anul 2022, Softbinator Technologies are un departament de business development dedicat domeniului blockchain, prin care urmărește să atragă venituri din soluții blockchain care să reprezinte cel puțin 10% din cifra de afaceri. În prezent, departamentul are semnate contracte cu clienți noi, a căror valoare se apropie de jumătate din procentul vizat. În plus, compania a început să exploreze cadrul legal și financiar pentru a accepta plata în criptomende (stable coins).

Softbinator Technologies (BVB: CODE) este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021. Cu o capitalizare de piață de peste 70 milioane de lei, compania furnizează servicii de dezvoltare software care utilizează tehnologii de ultimă oră, cu accent pe Blockchain, Inteligență Artificială și DevOps.

Credit foto: Softbinator Technologies