Ford Otosan Romania, subsidiară a Ford Otosan, a încheiat un contract de credit în valoare de 435 de milioane de euro pe termen de 7 ani.

Société Générale și filiala sa din România, BRD, au acționat în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers și Bookrunners în cadrul tranzacției, la care a participat, de asemenea, și un grup important de bănci internaționale și românești.

„Suntem încântați să finanțăm acest proiect important, care reprezintă un pas semnificativ către electrificarea industriei auto din România. Dispunem de toate resursele, know-how-ul și experiența necesare pentru a susține proiecte cheie pentru economia românească, așa cum este cel dezvoltat la Ford Otosan Craiova”, a spus Maria Rousseva, CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

Împrumutul va contribui la finanțarea viitoarei generații a Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier, precum și pentru lansarea noului Ford Puma, inclusiv a variantelor complet electrice ale acestor modele, la uzina Ford Otosan din Craiova.

Gül Ertuğ, CFO-ul Ford Otosan, a afirmat că uzina de la Craiova joacă un rol semnificativ în stabilirea poziției de lider a Ford Otosan în producția de vehicule electrice în Europa.