Transilvania Investments, companie listată la Bursa de Valori București de peste 20 de ani, a avut astăzi prima ședință de tranzacționare a acțiunilor sub noul simbol TRANSI, ca urmare a procesului de rebranding al companiei. O deschidere mai mare către sectoare inovatoare și mai multă agilitate în decizii sunt printre angajamentele pe care fondul de investiții Transilvania Investments și le asumă față de investitorii și partenerii săi.

Evenimentul de sunare a clopoțelului bursei a reprezentant totodată lansarea publică a noii imagini a companiei.

„Păstrăm în numele nostru apartenența la un spațiu geografic în ale cărui valori ne regăsim și adoptăm din istoria acestuia acvila ca simbol al rezilienței și agilității noastre. Primim o nouă energie din culorile cu care ne veți identifica, de acum, în toate proiectele investiționale sau sociale pe care le susținem, având interesul investitorilor ca prioritate în tot ceea ce facem”, a spus Radu Roșca, președinte executiv, despre trecerea SIF Transilvania la noul nume Transilvania Investments.

În ultimul an, odată cu numirea unei noi echipe la conducerea fondului și pornirea procesului de rebranding, Transilvania Investments s-a concentrat pe identificarea potențialului oferit de fiecare dintre sectoarele în care fondul are active semnificative, în principal turism, imobiliare, financiar și industrial.

Compania și-a intensificat procedurile de exit dintr-o serie de companii pentru a se concentra pe proiectele majore în care este implicată. De asemenea, au fost făcuți primii pași în susținerea unor proiecte noi, din sectoare inovatoare, Transilvania Investments regăsindu-se, în prezent, ca investitor în mai multe companii din zona tech.

„Prioritizăm activele care au potențial de dezvoltare și ne uităm cu atenție la oportunitățile ce apar în toate industriile în care putem crește zona de private equity,” a precizat Radu Roșca. „Ne bazăm pe analize detaliate și pe dorința de a menține o creștere sustenabilă, un risc moderat al expunerii noastre și o poziție financiară solidă.”

Acțiunile Transilvania Investments se tranzacționează la Bursa de Valori București din luna noiembrie a anului 1999, fiind printre primele companii listate la bursa locală. La finalul ședinței de tranzacționare de miercuri 9 martie, ultima ședință de tranzacționare a acțiunilor companiei sub vechiul simbol bursier, capitalizarea Transilvania Investments era de 689 milioane lei. În cei 22 de ani de când este listată la bursă, au fost tranzacționate un număr de peste 8 miliarde de acțiuni, cu o valoare a tranzacțiilor de peste 6 miliarde lei.