Răsvan Radu își va încheia mandatul de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank și își va continua cariera profesională în cadrul UniCredit Group, unde va coordona implementarea proiectelor strategice pentru Europa Centrală și Europa de Est.

În același timp, Septimiu Postelnicu, în prezent Prim Vicepreședinte Executiv și Vicepreședinte al Directoratului în cadrul UniCredit Bulbank, Bulgaria, a fost desemnat ca succesor pentru rolul de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank.

Septimiu Postelnicu va începe să își exercite responsabilitățile după primirea aprobării prealabile din partea Băncii Naţionale a României.

Septimiu a preluat mandatul de Prim Vicepreședinte Executiv și Vicepreședinte al Directoratului în cadrul UniCredit Bulbank, Bulgaria, la 1 noiembrie 2019.

Înainte de acest moment, a fost timp de trei ani Coordonator al Diviziei de Retail în cadrul UniCredit Bank în România și, din mai 2018, Vicepreședinte Executiv al aceleiași divizii. Are o experienţă de 21 de ani în domeniul serviciilor financiare, în poziţii manageriale din zone diverse de business - atât comerciale, cât şi operaţionale.

Răsvan Radu continuă să își exercite mandatul la conducerea activităților financiare ale Grupului UniCredit în România în perioada următoare, până la finalizarea procesului de aprobare prealabilă a succesorului desemnat, ce urmează să fie desfășurat de către Banca Națională a României.

+

În noul său rol, Răsvan Radu va fi responsabil cu implementarea proiectelor complexe cu perspectivă și impact regionale menite să contribuie la planurile de creștere și la crearea de valoare în toate geografiile în care Grupul UniCredit este prezent, din Europa Centrală și Europa de Est.

„După aproape două decenii la conducerea activităților financiare ale Grupului UniCredit în România, sunt bucuros să continui să îmi dezvolt cariera și să mă implic în coordonarea proiectelor strategice ale Grupului, cu o perspectivă extinsă asupra a două regiuni - Europa Centrală și Europa de Est. Sunt mândru și recunoscător pentru misiunea pe care am îndeplinit-o în timpul mandatului meu în cadrul UniCredit Bank, aceea de a contribui la construirea unei bănci solide, cu o poziție de top și bună reputație în piață, și la creșterea unor generații de lideri și a unor echipe de experți cu rezultate remarcabile, urmărind mereu să dau un sens misiunii oamenilor din jurul meu. Împreună cu echipa de management și cu echipa de profesioniști ce reprezintă, de fapt, UniCredit Bank, îl felicit pe Septimiu pentru noul său rol de CEO desemnat al UniCredit Bank și sunt încrezător că buna sa cunoaștere atât a activității noastre cât și a mediului de afaceri local va contribui la realizarea în continuare a ambiției noastre, aceea de a ne deservi cât mai bine clienții și comunitățile din care facem parte”, a spus Răsvan Radu.

Răsvan Radu are o carieră de peste 30 de ani în sistemul bancar și un mandat de 18 ani la conducerea activităților financiare ale Grupului UniCredit în România, fiind numit CEO al UniCredit România în 2005 și CEO al UniCredit Bank din 2007.

Răsvan Radu este membru în Consiliul de Administrație al Aspen Institute Romania, Președinte al Consiliului Patronatelor Bancare din România și fost Președinte al Consiliului Consultativ al Prim Ministrului României.

Răsvan Radu deține o diplomă în inginerie (Universitatea Politehnică București) și o diplomă în economie (Universitatea Româno-Americană - București). De asemenea, a absolvit și un program MBA la filiala românească a Conservatoire National des Arts et Metiers Paris și Programul de Management Avansat în cadrul Harvard Business School.

Foto: LinkedIn