Portofoliul de clienți Gold Personal Banking al Alpha Bank România a crescut constant în ultimii trei ani, pe două dimensiuni importante: în ceea ce privește numărul de clienți și valoarea activelor personale administrate de bancă, ambele înregistrând creșteri medii anuale de peste 20%.

Astfel, în 2023, banca a continuat dezvoltarea acestui segment și a crescut numărul locațiilor dedicate clienților premium, ajungâng în prezent la 30 de spații în toată țara.

„Pe parcursul anului 2023 am deschis noi centre dedicate segmentului Gold Personal Banking, oferta noastră fiind acum disponibilă în 30 de locații din 19 orașe importante din România. Un sondaj de opinie realizat în rândul clienților a scos la iveală factori specifici care au adunat aprecierea pentru serviciile noastre, printre care o ofertă de depozite competitivă, o gamă variată de soluții de investiții și prezența unui bancher dedicat", a spus Mario Penados, Director Personal Banking și Customer Data Analysis la Alpha Bank România.

Beneficiile de a face parte din segmentul Gold Personal Banking includ accesul la un pachet dedicat de cont curent oferit în condiții avantajoase, cursuri de schimb valutar competitive și acces la o gamă largă de produse și servicii, adecvate nevoilor de economisire și investiții ale clienților.

Pe lângă produsele de economisire, clienții Gold Personal Banking pot accesa produse de asigurare de viață și, în funcție de profilul lor investițional, produse de pe piața de capital, cum ar fi acțiuni, obligațiuni și fonduri de investiții. De asemenea, aceștia pot investi atât pe piețele de capital locale, cât și pe cele străine, cum ar fi bursele de valori de la Londra, Frankfurt sau Euronext.

Alpha Bank România pune la dispoziția clienților premium fondurile mutuale Alpha (LUX) Global Funds, înregistrate în Luxemburg, care au o politică de investiții bazată pe criterii ESG.

Chiar și clienții premium economisesc, iar motivațiile acestora sunt diferite, de la necesitatea de a menține o rezervă de numerar pentru situații neprevăzute la dorința de a-și păstra statutul financiar actual și până la obiectivele pentru pensie.

Principalele investiții sunt: piața imobiliară, titlurile de stat, instrumentele pieței de capital sau fondurile mutuale.

Foto: Dreamstime