Platforma de investiţii care permite finanţarea de start-upuri tehnologice europene, SeedBlink, anunţă lansarea pieţei secundare (Secondary Market), un serviciu prin care investitorii în acest tip afaceri pot avea acces mai rapid la lichiditate.

Noua iniţiativă a fost posibilă după ce compania a primit licenţa europeană (ECSPR), axată pe tranzacţii pan-europene exclusiv în domeniul tehnologiei. Piaţa secundară este posibilă datorită Regulamentului ECSPR, care defineşte proceduri clare în ceea ce priveşte pieţele primare şi secundare din întreaga Europă, creând un mediu sigur pentru investiţiile transfrontaliere în start-upuri.

SeedBlink este prima platformă din Europa Centrală şi de Est care îşi lansează piaţa secundară în urma cerinţelor directivei, concentrându-se pe tranzacţii exclusiv în domeniul tehnologiei pe întregul continent.

„Lichiditatea a fost trăsătura cea mai râvnită de investitorii individuali pentru a-şi diversifica şi mai mult portofoliile cu start-upuri. Platforme precum a noastră permit investitorilor privaţi să co-finanţeze direct start-upuri susţinute de fonduri de Venture Capital prin intermediul tranzacţiilor primare. Am decis să contribuim mai mult la democratizarea industriei prin elaborarea investiţiilor secundare", spune Andrei Dudoiu (foto), fondator şi managing partner în cadrul SeedBlink.

De asemenea, reprezentanţii companiei precizează că pragul actual de investiţie al SeedBlink este de minimum 2.500 de euro, dar introducerea unei pieţe secundare va elimina dimensiunea tichetului de investiţie, permiţând unui număr mai mare de persoane să creeze active prin investirea unei sume limitate în proiecte de equity, alături de investitori instituţionali.

SeedBlink oferă posibilitatea de investiţii atractive datorită colaborărilor sale solide cu companii de capital de risc cu reputaţie precum 3TS, Eleven VC, SpeedInvest, DayOne Capital. Înainte de lansare, au fost derulate mai multe proiecte pilot cu acţionarii existenţi.

Cu această versiune, toţi utilizatorii cu identitate verificată au acces la un nou Bulletin Board şi la procese de negociere privată a ofertelor de vânzare-cumpărare, extinzând accesul la tranzacţionare pentru toate rundele de equity din portofoliu şi sporind controlul investitorilor asupra procesului. La fiecare trei luni, SeedBlink va efectua operaţiunile necesare pentru a asigura transferul de acţiuni, simplificând procesul pentru investitori.