Universitatea Danubius și Asociația Română de Fintech au semnat un acord de parteneriat în vederea lansării și susținerii primului master acreditat dedicat domeniului fintech (dezvoltarea de produse și servicii financiare utilizând tehnologii inovatoare). 

Astfel, Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor va asigura cursuri de înaltă calitate și expertiză profesională într-un domeniu de mare viitor.

„Ne bucurăm că Asociația Română de Fintech ne susține în dezvoltarea acestui master și ne asigură premisele de conectare a studenților noștri la know-how-ul specialiștilor și expertiză companiilor de profil. Domeniul fintech este prezent în viață de zi cu zi, iar nevoia de a dezvoltă noi competențe, de a susține noi planuri de carieră pentru actualii sau viitorii economiști este esențială atât pentru aceștia cât și pentru companiile unde lucrează”, a afirmat Andy Pușcă, Președintele Universității Danubius.

Studenții/absolvenții vor beneficia de programe de practică și oportunități de angajare multidisciplinară în companii fintech românești și internaționale, în domeniul financiar-bancar și în instituții de reglementare financiară.

Asociația Română de Fintech va fi implicată în Consiliul Consultativ al masterului și va asigura lectori cu mare experiență în domeniu.

„Educația și dezvoltarea unor specialiști în domeniul fintech din România face parte din misiunea intrinsecă a Asociației Române de Fintech. Ne bucurăm să sprijinim acest program la Universității Danubius și sperăm că acesta să atragă câți mai mulți aspiranți în a avea o carieră de succes într-un domeniu atât de interesant și de viitor”, a spus Cosmin Cosma, Președintele Asociației Române de Fintech.

Programul de master va dura 2 ani și va fi disponibil studenților începând cu anul universitar 2022-2023. Toate detaliile despre program pot fi găsite aici.

Sursă foto: Photo 118540980 © Melpomenem | Dreamstime.com