În această toamnă nu se va strânge doar recolta, ci și cele mai îndrăznețe idei din industria de banking din România. Future Banking Summit 2024, evenimentul care a devenit unul dintre highlighturile anului în materie de banking, va aduna cei mai importanți reprezentanți ai industriei financiar-bancare. Credem că toate ideile bune se nasc prin comunicare, iar atunci când vorbim despre banking, evenimentul nostru îi adună împreună pe cei mai avizați specialiști din domeniu.
Brașov, hotel Qosmo, 10-11 octombrie. Sunt locul și data la care dăm strigarea pentru o nouă ediție Future Banking Summit. Ca în ultimii doi ani, evenimentul va fi unul offline, pentru că încurajăm networkingul de calitate și crearea de relații de business autentice. Mai mult, o Gală așa cum organizăm în seara zilei de 10 octombrie nu avea cum să aibă loc online. Însă pe lângă networking, premii și cocktail, fiecare ediție de Summit înseamnă și conținut de calitate, idei și trenduri care să îți deschidă mintea sau să te facă atent la ce urmează să se întâmple.
Citește și:
Iată așadar șapte teme esențiale pe care ți le pregătim la Future Banking Summit 2024:
Ce ne așteaptă în 2025 din punct de vedere fiscal și macroeconomic
Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, și o serie de economiști vor dezvălui din provocările la care să ne așteptăm anul viitor, de la potențialului unei încetiniri economice și până la dilema creșterii unor taxe pentru a ne încadra în țintele de deficit.
Cum recuperează băncile tradiționale terenul în fața neo-băncilor
Nu este o surpriză că băncile tradiționale investesc masiv în digitalizare și recuperează teren față de băncile mobile, care au atras milioane de clienți prin simplitatea aplicațiilor și costurile reduse. Vom analiza alături de directori ai departamentelor de digital banking care sunt pașii pe care băncile i-au făcut pentru a oferi o experiență similară cu cea a neo-băncilor de tip Revolut sau Salt.
Citește și:
Care este mindset-ul jucătorilor din neo-banking
O "nouă" bancă nu se caracterizează doar printr-o aplicație mobilă și un user experience mai "curat", ci vorbim și despre o schimbare de mindset în organizație și o transformare tehnologică radicală. Alături de jucători din banking vom identifica ce diferențiază neo-bancile de "surorile" mai tradiționale.
Reglementările de care trebuie să ții cont în banking
Fie că vorbim despre DORA sau PSD3, specialiștii invitați din Banca Națională a României sau consultați din cybersecurity îți vor explica reglementările din domeniu. Participă și la panel-urile mai tehnice pentru a înțelege ce urmează și cum să te adaptezi schimbărilor.
Cât te poți baza pe asistenții virtuali în banking
Nu este o noutate că unele bănci din piață au investit în asistenți virtuali care facilitează interacțiunile cu clienții, astfel încât aceștia să își rezolve singuri problemele sau să primească răspunsuri la întrebările pe care le-ar fi adresat unui operator uman. Vom analiza însă cât de capabili sunt acești asistenți digitali și dacă viitorul interacțiunilor din banking va fi unul dictat de AI.
Citește și:
Secretul hiper-personalizării și a utilizării datelor în banking
Băncile stau pe un "morman" de date care ar putea fi utilizat pentru a oferi soluții personalizate clienților. Unele dintre ele au început deja să interpreteze aceste date și să investească în soluții hiper-personalizate. Care sunt pașii făcuți până acum și de ce avantaje beneficiază clienții vom afla de la managerii din bănci care coordonează aceste eforturi sau consultanți din IT.
Poți să devii profitabil ca fintech în România
Să pornești un startup în România este o provocare, să îl scalezi este și mai greu. Iar dacă vorbim despre fintech-urile locale avem doar câteva povești de succes. Vom afla de la fondatorii acestor fintech-uri care au fost secretele obținerii unei finanțări, cum s-au așezat pe drumul profitabilității și ce sfaturi pot oferi altor fintech-uri la început de drum.
Citește și:
Dacă te-am convins cu aceste teme, nu ezita să te înscrii la Future Banking Summit. Te așteptăm pe 10 și 11 octombrie la Brașov.