Citi a anunțat numirea lui Samir Karia în poziția de Citi Country Officer pentru România și director general al Citibank Europe plc, Dublin – sucursala România.

Samir Karia va fi responsabil de elaborarea și implementarea strategiei locale a băncii, precum și de asigurarea unui management eficient al riscurilor și controalelor. De asemenea, Samir Karia va coordona relațiile băncii cu clienții, cu autoritățile competente precum și cu instituțiile guvernamentale. În poziția de Citi Country Officer, Samir Karia îi va raporta lui Munir Nanji, director regional pentru Europa Centrală.

Samir Karia îl succede pe Ivan Vrhel, care după patru ani în rolul de Citi Country Officer pentru România, a fost promovat într-un nou rol în cadrul Citi în afara României.

„România este o piață importantă și de succes pentru Citi în Europa. Citi are o tradiție de peste 25 de ani de leadership în sprijinul clienților instituționali în România. Samir aduce în noul său rol o experiență bancară vastă și un istoric remarcabil de realizări în cadrul Citi, ce îi asigură o poziție ideală pentru a continua dezvoltarea modelului de business al băncii și a sprijini performanțele clienților noștri la nivel local”, a spus Munir Nanji, director regional pentru Europa Centrală în cadrul Citi.

Samir Karia are peste 25 de ani de experiență în sectorul serviciilor financiare, începându-și cariera în cadrul Citi în anul 1997. A avut un parcurs profesional în roluri de management de produs și vânzări în cadrul diviziei Citi International Clients Group în Tanzania, Kenya, Zambia și Africa de Sud.

Din anul 2015, Samir Karia a ocupat rolul de director pentru segmentul Hub-Managed Countries și Financial Institutions pentru regiunea Africii Subsahariene, acoperind 31 de țări. Anterior, Samir Karia a fost director pentru segmentul Corporate și Investment Banking în cadrul Citi Zambia.

Citi este prezentă în România din anul 1996 și furnizează produse și servicii financiare companiilor locale și multinaționale, întreprinderilor mici și mijlocii, instituțiilor guvernamentale și organizațiilor non-profit.

Sursă foto: Citi