Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează venituri totale din exploatare de 15,3 milioane de lei în primul semestru din 2022, o creștere cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 2,6 milioane de lei, o majorare cu 104% comparativ cu primul semestru din 2021.

În primele șase luni ale anului, cifra de afaceri s-a ridicat la 10,7 milioane de lei, o apreciere cu 15%, în principal datorită creșterii ponderii contractelor de servicii pentru securitate cibernetică.

În primul semestru din 2022, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 54% la cifra de afaceri totală, față de 44% în prima jumătate a anului 2021, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 28%, comparativ cu 55% în primele șase luni ale anului trecut. Vânzările de echipamente au echivalat cu 18% din cifra de afaceri totală.

„Anul acesta, am reușit deja să înclinăm balanța activității noastre înspre solicitările de servicii de securitate cibernetică, principala noastră linie de business, deoarece atacurile cibernetice au început să aibă o frecvență din ce în ce mai mare, reprezentând una dintre componentele războiului hibrid care se desfășoară între diverse state, la nivel regional sau chiar global. Totodată, creșterea vânzărilor pe acest segment reprezintă un aspect extrem de important, deoarece serviciile de securitate cibernetică au o rată ridicată de profit comparativ cu soluțiile de securitate cibernetică. Ne așteptăm ca solicitările în direcția serviciilor de securitate cibernetică să își continue trendul ascendent, aspect care va contribui semnificativ la creșterea cifrei de afaceri a companiei, precum și a profitabilității”, spune Victor Gânsac (foto), Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

De la începutul acestui an, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu opt clienți noi, atât din România, cât și din străinătate. Atât clienții noi, cât și cei recurenți s-au orientat în această perioadă către serviciile de securitate cibernetică pentru creșterea nivelului de protecție, dar și pentru identificarea vulnerabilităților și riscurilor, realizarea de evaluări de conformitate, urmând ca investițiile să fie efectuate după elaborarea planurilor de măsuri rezultate în urma acestor activități. Tot mai mulți dintre clienții companiei investesc în soluții de securitate cibernetică doar în baza unui plan de măsuri.

În primele șase luni ale anului 2022, Safetech Innovations a continuat procesul de expansiune internațională și a înființat entitatea din Marea Britanie. Începând cu 22 august 2022, aceasta a devenit operațională în urma finalizării tuturor formalităților necesare. Astfel, Safetech UK, a cărei denumire oficială este Safetech Innovations Global Services Limited, este deținută în proporție de 67% de către Safetech Innovations. Activitatea Safetech UK este coordonată de Anca Stancu, care ocupă funcția de Director General, aceasta având o experiență de peste 23 de ani în implementarea de strategii de dezvoltare a afacerii și managementul vânzărilor.

În următoarea perioadă, activitatea entității din Marea Britanie se va concentra pe construirea unei echipe locale, ce va fi formată din trei persoane până la finalul anului 2022. Totodată, conducerea Safetech UK estimează realizarea unor venituri de aproximativ 170.000 lire sterline până la finalul anului.  

De asemenea, pentru biroul din SUA, compania se află într-un proces avansat de înființare a societății și estimează că procedurile vor fi finalizate în următoarele săptămâni. Pentru entitatea din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, Safetech Innovations așteaptă în continuare finalizarea procedurilor de înființare a societății, însă a început deja să lucreze cu primul client din această țară, prin Safetech Innovations S.A.

În ceea ce privește transferul Safetech Innovations pe Piața Principală a Bursei de Valori București, compania este în linie dreaptă cu pregătirile în această direcție și estimează că va finaliza acest proces până la sfârșitul acestui an-începutul anului 2023.