Safetech Innovations a semnat un parteneriat „semnificativ” cu Fidelis Cybersecurity, companie americană de securitate cibernetică axată pe detectarea și răspunsul rapid împotriva amenințărilor cibernetice și încălcărilor de date. 

„Suntem încântați de semnarea acestui parteneriat [...]. Fidelis este un producător important la nivel global de soluții de detectare și răspuns extins (XDR) de ultimă generație, iar odată cu acest parteneriat vom avea oportunitatea să venim și mai mult în sprijinul clienților noștri pentru a adresa amenințările actuale din spațiul cibernetic. Este din ce în ce mai clar că atacurile cibernetice se află pe un trend ascendent, inclusiv în România, iar companiile au nevoie de servicii și soluții prin care să facă pasul către o apărare cibernetică proactivă pentru a fi protejate mai bine împotriva acestor amenințări”, spune CEO-ul Safetech Innovations, Victor Gânsac.

Prin parteneriatul cu Fidelis Cybersecurity, Safetech Innovations va putea oferi soluții Active XDR, care integrează tehnologii de tip deception cu capabilități de detectare și răspuns în cloud, rețea, (NDR) și endpoints (EDR). Tehnologiile de tip deception permit echipelor de securitate să remodeleze în mod dinamic aria de atac și să atragă, detecteze și să se apere din timp în cazul unui atac. 

Mai exact, soluțiile Fidelis vor fi furnizate prin intermediul platformei Fidelis Elevate XDR, special concepută pentru apărarea cibernetică proactivă, care are scopul de a ajuta echipele de analiști SOC (Security Operations Center) din cadrul Safetech să combată atacurile cibernetice încă din stadiile incipiente.

Platforma Fidelis Elevate oferă vizibilitate la nivelul întregului context și descoperirea de active în mediul IT al unei companii. Acestea pot detecta și bloca rapid atacurile înainte ca acestea să provoace daune organizațiilor țintă. Iar analiștii SOC pot efectua inspecții/analize profunde ale mediului pentru a evalua dacă sistemele au fost compromise și să readucă sistemele afectate la ritmul normal de lucru cât mai repede posibil. 

Astfel, Safetech Innovations își extinde, prin intermediul acestui parteneriat, portofoliul de securitate cibernetică, și și întărește capacitatea de a oferi servicii de tip SOC prin STI-CERT. 

Safetech deține și operează încă din 2015 un centru specializat de răspuns la incidente de securitate (CSIRT), denumit STI-CERT, prin care furnizează clienților din sectorul public și privat servicii specializate privind monitorizarea amenințărilor de securitate cibernetică, precum și intervenția în cazul incidentelor de securitate in regim 24/7 sau 8/5. 

Începând cu data de 29 ianuarie 2021, Safetech Innovations este listată pe piața AeRO, iar din luna octombrie acțiunile sale „SAFE” sunt incluse în indicele BET-AeRO, indice dezvoltat de Bursa de Valori București pentru piața AeRO.

AeRO este o piata de actiuni administrată de Bursa de Valori Bucuresti, dedicată finanțării, creșterii și promovării întreprinderilor mici, mijlocii și startup-urilor care nu indeplinesc criteriile de admitere pe piata principală (cea reglementată), dar și oricărei societăți care consideră că această piață este potrivită pentru ea, potrivit Bursei de Valori București (BvB).

Sursă foto: 154742479 © Pop Nukoonrat | Dreamstime.com