Salt Bank a fost lansată oficial pe piață, fiind prima neobancă 100% românească. Puteți citi detalii în interviul dedicat, realizat cu Gabriela Nistor, CEO Salt Bank, înainte de lansarea oficială.

Ce aduce nou Salt Bank?

Consumatorii si-au aratat interesul pentru a deveni clienți Salt Bank încă de la lansarea programului de pre-înrolare.

Sub sloganul "Utilizator ai mai fost, fondator sigur nu”, programul a avut un succes care a depășit așteptările: în mai puțin de trei săptămâni, peste 80.000 de persoane s-au înscris pe lista de așteptare pentru a deveni fondatori Salt. Deja peste 30.000 dintre cei pre-înrolați și-au deschis conturi.

„Prin lansarea Salt, nu doar că aducem pe piața din România primul neobank 100% românesc, dar propunem și o perspectivă unică care îmbină tehnologia și finanțele. Am construit Salt Bank cu responsabilitate și ambiție pe termen lung. Și chiar dacă nu suntem perfecți, suntem perfectibili. Iar pentru asta, vom testa cele mai bune solutii împreună cu clienții. Ne asumăm asta. E mai mult decât o promisiune. Salt. Banking, dar cum vrei tu”, a spus Gabriela Nistor, CEO Salt Bank.

Nevoile clienților sunt în centrul procesului de dezvoltare al băncii, astfel luând naștere Comunitatea Fondatorilor Salt, ce numără deja 2.200 de utilizatori care au adus peste 5.000 de idei până în acest moment. Prin participarea activă în comunitate, fondatorii influențează direct viitorul Salt.

Pentru a păstra încrederea celor care au fost de la început clienți ai băncii, fondatorii, se va menține acest prag limitat la 50.000 de utilizatori.

Ce primesc clienții la lansare

  • Oportunitatea de a deveni fondatori: Salt Bank oferă clienților săi posibilitatea unică de a deveni fondatori și, în timp, acționari ai băncii, în eventualitatea listării la bursă.
  • Dobânda 3% p.a. la contul curent principal și Spaces, dacă clienții fac plăti de minimum 1.000 lei/ lună.
  • Un card multicurrency cu tranzacționare în 17 valute din toată lumea.
  • Un produs nou pe piața din România: Spaces, un spațiu dedicat startului în economisire, atât pentru planuri mici, cât și pentru visuri mari.
  • O aplicație versatilă care oferă tot ce au nevoie clienții și nimic din ce îi încurcă.

Beneficiile fondatorilor sunt pe viață, fără a exista costuri suplimentare.

Ce urmează?

Gabriela Nistor a mai spus, în cadrul lansării, că, până la finalul anului, vor fi introduse noi funcționalități, precum conturi comune, un produs de credit de nevoie personale (la final de an, chiar începutul anului viitor), conturi pentru persoanele fizice autorizate.

Pentru primul an, reprezentanții băncii au în vedere o țintă de 250.000 de clienți, pentru ca, în trei an, să ajungă la 1 milion.

Investiția în Salt Bank a fost între 80 și 100 de milioane de euro pentru primii trei ani, după care banca ar putea ajunge la break even și apoi să genereze profit, prin veniturile atrase.

Salt Bank, cu sediul în România, este deținută integral de grupul fnanciar Banca Transilvania.