Finqware a lansat FinqPayments, primul serviciu de plăți corporate din Europa Centrală și de Est (CEE) bazat exclusiv pe interfețe de bancare de tip API.

Modul FinqPayments permite inițierea plăților individuale către diverși beneficiari, plăți de furnizori sau salarii pe baza unei liste încărcate, plăți frecvente salvate pentru executare recurentă și exportul de dovezi de plată în format PDF pentru transmitere beneficiarilor. Cu aceste funcționalități, FinqPayments oferă o soluție pentru simplificarea și optimizarea operațiunilor bancare, adresată în special companiilor mari.

FinqPayments se integrează în platforma de automatizare a trezoreriei FinqTreasury, utilizată deja de mai multe companii, printre care Nepi Rockcastle, One United Properties, Fan Courier, Electrica Furnizare și Regina Maria.

„FinqPayments nu este doar o inovație tehnologică, ci și un pas strategic către viitorul finanțelor corporative, transformând fundamental modul în care companiile interacționează cu serviciile bancare pentru operarea de plăți. Acest serviciu, primul din CEE bazat exclusiv pe Open Banking APIs, aduce o paradigmă nouă în facilitarea operațiunilor financiare pentru companii", a spus Elena Cosma, Senior Product Manager la Finqware.

Principalele avantaje ale utilizării FinqPayments includ:

  • Eliminarea importului individual al fiecărui fișier de plată în fiecare bancă.
  • Gestionarea tuturor scenariilor de plată într-o singură aplicație.
  • Utilizarea conturilor bancare de plată deja conectate în platforma Finqware pentru a iniția plăți și a obține vizibilitate sporită asupra soldurilor și rulajelor.
  • Monitorizarea completă a tuturor plăților programate.
  • Raportarea rapidă a plăților efectuate și identificarea persoanelor care le-au autorizat.

În prezent, FinqPayments suportă inițierea plăților manuale pentru primele 15 bănci românești, acoperind peste 95% din piața bancară locală.

Dintre acestea, patru bănci oferă, în plus, servicii complete de automatizare pentru companii prin open banking: Banca Comercială Română, ING Bank Romania, BRD Societe Generale si Libra Bank. Aceste servicii permit clienților să inițieze și să autorizeze plăți multiple prin API, facilitând astfel automatizarea operațiunilor în cadrul companiilor.

Toate băncile românești urmează să implementeze această facilitate în perioada următoare, completând astfel serviciile digitale pentru clienții lor din segmentul de companii de dimensiuni medii și mari, fiind și o obligativitate legală instituită de Directiva Europeană Revizuită de Plăți (PSD2).