ClusterPower a inaugurat oficial cel mai mare centru de date din România, localizat în comuna Mischii din județul Dolj, al cărui cost total este estimat la aproximativ 40 de milioane de euro. Cu o suprafață totală de 25.000 mp, centrul de date se va conecta la aproximativ 750 de centre similare din întreaga lume.

“Visul nostru a devenit realitate. România va beneficia de azi de un instrument necesar digitalizării naționale și va intra, astfel, în rândul țărilor care se pot baza pe o infrastructură digitală puternică capabilă să se racordeze la cerințele actuale, dar și viitoare, ale pieței globale. Mai mult decât atât, construcția data center-ului ClusterPower va însemna pentru noile generații de elevi și studenți români interesați de specializarea în domeniul IT, facilitarea accesului la cel mai puternic calculator disponibil la momentul actual în România, bazat pe tehnologia Nvidia DGX”, spune CEO-ul ClusterPower, Cosmin Georgescu

Mai exact, parcul tehnologic construit de ClusterPower va include un centru de infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop, dezvoltat cu tehnologia liderului mondial Nvidia. Campusul său dispune de o infrastructură de calcul performantă, iar prezența să va avea efecte pozitive atât asupra economiei României, cât și asupra altor state și agenți economici din Europa de Sud-Est.

„Va crește competitivitatea României în infrastructura IT globală, consolidând astfel imaginea consacrată de specialiști de top în IT. Ceea ce oferă clienților [...] este încredere, securitate a datelor și reziliență la dezastre”, mai explică reprezentanții companiei.

Data center-ul oferă infrastructură de tip cloud ce funcționează în mod activ, pe echipamente fizic separate, arhitectură de comunicații de tip leaf-spine, tehnologie Application Centric Infrastructure (ACI) și servere Cisco UCS-X de generație nouă cu procesoare Intel și capacitate foarte mare de memorie care permit rularea celor mai critice sarcini de lucru.

Sursă foto: ClusterPower