Rovinieta și taxa de pod vor putea fi plătite și prin platforma ghișeul.ro, pe lângă variantele deja existente.

Măsura se regăsește într-un ordin al Ministerului Transportului și Infrastructurii (MTI) și are ca scop facilitarea plății acestor taxe, dar și pentru a se reduce numărul de amenzi date pentru neplata acestora. Până pe 16 noiembrie, când noua varianta va fi accesibilă, cele două taxe se pot plăti ca și până acum: direct la benzinării sau puncte de taxare, online ori prin SMS.

După ce vor plăti taxa de pod și rovinieta prin ghișeul.ro, șoferii vor primi pe mail, ca acum, în cazul plății online, documentele ce dovedesc plata.

Și în acest caz, la emiterea rovinietelor cu valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile, dacă solicitantul optează pentru a fi notificat prin e-mail cu privire la expirarea perioadei de valabilitate, notificarea va fi transmisă la adresa de e-mail furnizată la achitarea tarifului de utilizare.

Acest nou mod de plată se va adăuga celor deja existente, respectiv online (prin aplicații sau site-uri deja existente), prin SMS și la distribuitorii autorizați (de cele mai multe ori, benzinării) ori la punctele de taxare (în cazul taxei de pod).

Foto: Dreamstime