Startup-ul românesc pentru verificarea identității digitale Qoobiss a semnat un parteneriat cu RoCapital IFN, compania de creditare din Grupul KRUK, urmând să folosească serviciile de interogare și raportare către ANAF și de monitorizare împotriva spălării de bani oferite de Qoobiss.

Astfel, software-ul complet automatizat oferit de Qoobiss va asigura clienților RoCapital o experiență de verificare digitală rapidă, menită să crească rata de conversie, facilitând procesul de înrolare și verificare AML a utilizatorilor. De asemenea, soluția complet automatizată oferită de Qoobiss va ajuta RoCapital in procesul de digitalizare a activității, una dintre principalele sale direcții strategice.

Startup-ul pentru verificarea identității digitale Qoobiss a lansat prima soluție Know-Your-Customer (KYC) complet automatizată din România, asigurând și servicii complexe de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului (AML/CFT) pe lângă cele de cunoaștere a clientelei. În contextul celor mai noi actualizări ale legislației naționale AML, specialiștii Qoobiss au dezvoltat o soluție avansată pentru companiile din sectorul financiar, menită să ofere tot sprijinul necesar pentru companiile care doresc să se asigure că sunt în conformitate cu noile cerințe legislative în domeniu.

Verificarea identității clienților și verificarea AML este obligatorie în conformitate cu legile privind confidențialitatea, legislația antifraudă și cerințele de verificare digitală. Screening-ul AML oferit de Qoobiss facilitează, astfel, verificarea persoanelor fizice pentru apartenența la următoarele categorii: SAN – persoane înscrise în listele de sancțiuni internaționale (aceste liste includ: Lista Consolidată a Consiliului deSecuritate al ONU, Lista consolidată a persoanelor, grupurilor și entităților care fac obiectul sancțiunilor financiare ale UE ș.a.), PEP – persoane expuse politic și PUP – persoane urmărite de Poliția Română.

De asemenea, soluția Qoobiss asigură protecția datelor personale, utilizând cele mai noi tehnologii de criptare pentru a extrage, colecta și procesa date personale.