Revolut a lansat Revolut Lite, o versiune adaptată a aplicației principale, disponibilă pentru clienții din Republica Moldova, dar și pentru cei din Armenia și Macao. Clienții din aceste piețe vor putea transfera către alți utilizatori Revolut sume de bani, mai rapid și mai ușor. 

Clienții din cele trei noi piețe pot transfera acum bani în alte țări cum ar fi Chile, Azerbaidjan și Sri Lanka, dar și către utilizatori din alte țări în care Revolut este activ cu ofertele sale complete de produse - Regatul Unit, Spațiul Economic European (SEE), SUA, Japonia, Singapore, Australia, Brazilia și în curând India, Noua Zeelandă și Mexic.

Transferurile de bani între clienții Revolut sunt sigure, rapide și nu implică taxe, ceea ce transformă Revolut într-una dintre primele companii care au făcut posibilă trimiterea și primirea de bani instant în 42 de țări de pe patru continente. În primele trei luni ale anului 2023, clienții Revolut au realizat aproximativ 85 de milioane de tranzacții peer-to-peer pentru a trimite bani prietenilor și familiei prin intermediul aplicației, economisind milioane de euro, lire sterline etc. care ar fi reprezentat comisioanele achitate dacă ar fi ales metodele clasice de transfer.

Pe lângă trimiterea de bani prin funcționalitatea gratuită peer-to-peer, clienții noi vor putea, de asemenea, să folosească infrastructura globală de transfer de bani a Revolut, să primească bani de la conturi bancare sau carduri non-Revolut gratuit și să trimită bani către conturi și carduri non-Revolut în schimbul unei taxe de 1% și, respectiv, 3% (de la cel puțin 1 dolar american, echivalent în moneda locală).

Orice taxă de transfer este afișată în aplicație înainte ca un client să accepte tranzacția, iar cursul de schimb oferit va fi unul competitiv pentru transferurile internaționale. Cu ocazia lansării, taxele de 1% și 3% pentru transferurile cu aplicația Revolut Lite către conturi și carduri bancare non-Revolut vor fi eliminate pentru clienții noi, până pe 31 iulie 2023.

Potrivit pentru expatriați și studenți care merg la facultate în străinătate, Revolut Lite le va permite clienților din noile piețe să efectueze transferuri internaționale competitive și sigure în peste 25 de valute. Persoanele care locuiesc în cele șase țări, în total, în care este disponibil Revolut Lite pot descărca aplicația și se pot înscrie pentru a accesa versiunea simplificată.

Banii pot fi trimiși pe tot globul rapid, atât de la un cont Revolut către un alt utilizator Revolut, cât și către conturile bancare din sistemul SEPA, majoritatea transferurilor având loc în cel mult o zi lucrătoare, potrivit datelor interne ale Revolut.