SAP Discovery Day România 2023: Sub motto-ul „Reinvent.”, aproximativ 500 de participanți din companii au fost prezenți la NORD Events Center by Globalworth, în București, pentru a lua parte la unul dintre cele mai importante evenimente de business din România dedicat transformării digitale.

Ultimii ani au adus cu ei nu numai evoluții tehnologice fără precedent, ci și provocări foarte diverse și complexe, cum ar fi crize geopolitice sau instabilitate financiară. Cu toate acestea, ultimii ani au arătat, de asemenea, că oamenii nu trebuie să facă față singuri tuturor acestor provocări.

Tehnologia nu mai este doar un instrument pentru ca organizațiile să funcționeze în condițiile actuale, ci pentru multe dintre ele a devenit o strategie pentru a se transforma, devenind mai flexibile și adaptabile, dar și pentru a rămâne competitive pe piețele pe care activează. Practic, tehnologia a devenit un mijloc de reinventare a afacerilor, permițând creșterea acestora, dar și reziliența lor în perioadele de criză.

Reinventarea – o acțiune ce nu mai poate fi amânată

Ediția 2023 a SAP Discovery Day a plasat ideea de reinventare prin tehnologie în centrul evenimentului și a făcut o prioritate acordarea de răspunsuri la întrebările decidenților în ceea ce privește complexitatea procesului de reinventare.

„Adevărata schimbare se întâmplă rareori în zona de confort și, deși atunci când trecem printr-o perioadă de transformare, cu toții ne putem teme de pierderea valorii, reinventarea propriului business nu înseamnă perturbare, ci exact opusul - înseamnă dezvoltare, relevanță pentru piață și, în cele din urmă, succes,” a spus Diana David, Managing Director SAP România în discursul de deschidere alături de Josephin Galla, Managing Director SAP Southeast Europe.

O serie de discursuri susținute de experți internaționali precum Martin Wezowski, Chief Futurist, New Ventures & Technologies, Technology & Innovation, SAP SE și Upen Barve Chief Fusionist – VP, Ecosystem Strategy I SAP New Ventures & Technologies, precum și de experți locali și regionali au abordat subiectul reinventării din diferite unghiuri. Pe scenă au urcat și Sebastian Körber, CEO sekoerber GmbH, Steffen Pietsch, Vice President, Head of BTP Product Management SAP, Thomas Duschek, Head of Sales SAP SignavioSAP Middle and Eastern Europe, Nicoleta Fedorovici, Chief Partner Officer SAP CEE, Daniel Furnică, Professional Services DirectorRed Point Software Solutions, Mihaela Rusu, Professional Services Director Focality, Aimen Dridi, Senior Specialist AWS for SAP și Stany Winkler, SAP Specialists EMEA North at Google Cloud.

Între temele abordate s-au regăsit și motivele pentru care reinventarea trebuie să aibă loc acum, de ce nu mai este opțională, de ce anume au nevoie organizațiile pentru a demara procesul de reinventare, cum să își construiască fundația odată ce au decis să facă această transformare, precum și cine le poate ajuta să parcurgă acest demers cu succes.

În plus, participanții au putut afla mai multe despre călătoriile de succes ale organizațiilor care au decis deja să facă acest pas și să se transforme digital.

Un sat dedicat armoniei dintre tradiție și modern

Pe lângă discursurile inspiraționale de pe scena principală a evenimentului, cea de-a doua parte a avut ca punct central SAP Experience Village, un spațiu dedicat transpunerii participanților în lumea unui sat tradițional și neconvențional în același timp. Dincolo de preparatele, decorurile și activitățile tradiționale, participanții la eveniment au putut descoperi ultimele tendințe în materie de tehnologie pe baza unor exemple concrete și demonstrații realizate de experții SAP.

Una dintre principalele atracții din sat a fost showcase-ul axat pe lanțul de aprovizionare „Farm to Consume”, care a ilustrat modul în care, prin intermediul soluțiilor bazate pe date, companiile pot obține cu succes un echilibru sporit, eficient și delicat între producția de calitate și conservarea mediului.