Grupul german Rehau a început lucrările la hub-ul regional în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, localizat în județul Sibiu.

Construcția, care va avea o suprafață totală de 52.900 metri pătrați, va asigura facilități de depozitare pentru toate cele trei divizii ale Rehau Industries prezente în România – Window Solutions, Building Solutions și Furniture Solutions. În plus, hub-ul va îngloba și o linie de producție pentru înfoliere dedicată diviziei de ferestre și uși.

„Suntem încântați să începem lucrările de construcție la hub-ul cu ajutorul căruia vom reuși să răspundem mai rapid și mai ușor cerințelor clienților noștri din regiune. Businessul nostru s-a concentrat întotdeauna pe deservirea clienților la cele mai înalte standarde, astfel că investițiile Rehau în această direcție sunt un pas firesc. România va deveni un punct de referință pentru afacerile Rehau din regiune, iar acest lucru ne oferă un motiv în plus să facem pași tot mai mari în drumul spre performanță”, a spus Alexandru Oprea, Country Manager Rehau România.

Noul hub va ajuta compania să deservească mai ușor piața regională și clienții, oferind servicii la o calitate superioară, într-un timp mult mai redus, grație apropierii de drumurile europene. Pentru început, produsele Rehau vor pleca din hub-ul de la Sibiu către țările est-europene din proximitatea României (Republica Moldova, Bulgaria, Grecia). 

Mai exact, divizia Window Solutions va fi considerată principalul beneficiar al hub-ului de la Sibiu, datorită liniei de înfoliere care va funcționa în noua facilitate. Componenta de înfoliere va acoperi o parte importantă din necesarul actual al diviziei. De la Sibiu, această divizie va deservi piețele din România, Bulgaria și Grecia.

„Prin această investiție care stabilește noi tendințe din domeniu, Rehau Window Solutions răspunde cererii ridicate de pe piețele din întreaga regiune și, în același timp, își implementează cu succes și consecvent strategia de creștere globală. Extinderea în România crește semnificativ valoarea locală a companiei. Prin producția locală adresată regiunii, vom putea răspunde și mai bine așteptărilor clienților regionali, de exemplu printr-o individualizare semnificativ mai mare a produselor noastre. Acest lucru plasează Rehau Window Solutions și, de asemenea, companiile noastre partenere într-o situație competitivă excelentă”, a explicat Carsten Heuer, CEO Rehau Window Solutions.

Inaugurarea hub-ului regional de la Sibiu este programată pentru prima jumătate a anului 2023. Odată cu finalizarea acestuia, cel puțin 60 de noi locuri de muncă vor fi create, preconizează compania.

Cu o istorie de 26 de ani în România, Rehau are în prezent 86 de angajați la nivel național și o cifra de afaceri care a atins, la finalul lui 2020, 41 de milioane de euro.

Sursă foto: Rehau Window Solutions