Qualitance, companie internațională de tehnologie și inovație fondată în România, în urmă cu 15 ani, de către Radu Constantinescu și Ioan Iacob, devine parte din Alten Group, companie franceză de consultanță și servicii de tehnologie, după ce Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția.

Potrivit acestora, Radu Constantinescu va continua să conducă în calitate de Managing Director operațiunile Qualitance, companie care rămâne entitate independentă în cadrul grupului. Ioan Iacob va duce la nivelul următor de dezvoltare Flowx.AI, start-up-ul de tehnologie incubat inițial în Qualitance, care a atras a doua cea mai mare investiție de tip seed din Europa la finalul lui 2021 – 8,5 milioane de dolari și care și-a extins prezența internațională.

Împreună cu grupul Alten, Qualitance are ca prioritate extinderea internațională, cu o strategie de dezvoltare a parteneriatelor în Europa Centrală și de Est, dar și în SUA.

„Ca parte din grupul Alten, care generează o sinergie puternică la nivelul serviciilor și competențelor noastre de transformare digitală, avem încredere că vom crea și mai multă valoare pentru clienții pe care îi susținem în piața locală și internațională, ajutându-i să-și concretizeze strategiile de digitalizare într-un mod agil, robust și sustenabil. Într-o perioadă în care, la nivel global, în mod cert, companiile se confruntă cu mari provocări în procesele de digitalizare, Qualitance va contribui radical și rapid în evoluția acestor organizații”, declară Radu Constantinescu, Managing Director Qualitance (foto).

Qualitance a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri estimată la 17,5 milioane de euro, în creștere cu 35% față de anul anterior. Pentru anul următor, compania are un obiectiv de creștere anuală de 20% și de îmbunătățire a profitabilității, vizând dezvoltarea pe ambele linii de business – servicii de consultanță, design, dezvoltare de produse și experiențe digitale și servicii de outsourcing. Compania numără în prezent 220 de specialiști în tehnologie și design. Pentru anul acesta, compania anticipează o creștere cu 20% a echipei.

+

Qualitance este o companie internațională de tehnologie și inovație fondată în România, care creează produse și business-uri digitale pentru organizații globale și startup-uri. Compania a fost înființată în 2007 și are peste 200 de angajați în birourile din București, San Francisco, New York și Sydney. Compania are o echipă de 220 de specialiști. Qualitance a fost desemnată de către Financial Times 1000, Deloitte Technology Fast 50 Central Europe și Technology Fast 500 EMEA, respectiv Inc.5000 Europe, drept una dintre companiile de tehnologie cu cea mai rapidă creștere a veniturilor.

Alten este un grup de consultanță și servicii de tehnologie și inovație înființat în 1988 în Franța, cu o echipă internațională de peste 45.000 de angajați, dintre care 90% ingineri. Compania dezvoltă proiecte de transformare digitală pe multiple verticale de business pentru lideri importanți din Aeronautică, Apărare, Securitate, Automotive, Energie, Financiar, Retail, Telecomunicații etc. și a avut în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 2,925 miliarde euro. Alten Group este prezent în România prin două entități cu peste 1.000 de angajați – Alten SI-Techno Romania și Alten Delivery Center.