Programul „Femeia Antreprenor" va fi lansat joi, unul dintre principalele obiective fiind acela de a stimula şi sprijini structurile economice private, înfiinţate şi conduse de către femei, a anunţat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), scrie Agerpres.

Bugetul total este 157 de milioane de lei, iar beneficiarele pot obține maxim 200 de mii de lei. Firmele beneficiare trebuie să participe și ele cu minimum 5% la valoarea cheltuielilor eligibile. De asemenea, firmele trebuie să asigure din resurse proprii cheltuielile eligibile, iar apoi statul le va fa face rambursări. Beneficiarii vor putea accesa de la băncile partenere credite-punte pentru implementare și credite pentru asigurarea aportului propriu.

„Dorim cu această ocazie să marcăm în mod simbolic lansarea celui de-al treilea program din cadrul pachetului de 13 programe pregătit de către minister, în ideea de a susţine şi a dezvolta mediul de afaceri din România. Aşa cum se ştie, acum aproape o lună de zile, pe data de 19 iulie, am lansat primele două programe Start-up Nation şi Start-up-ul dedicat românilor din diaspora, iar săptămâna aceasta, joi, pe data de 18, începând cu ora 10:00, vom lansa programul Femeia Antreprenor, fiind al treilea apel deschis în cursul anului 2022. Ca o caracteristică de bază a acestui program, printre altele, el contribuie şi la atingerea unuia dintre standardele OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, n.r.) – şi mă refer aici la egalitatea de gen din domeniul antreprenorial”, a afirmat Constantin-Daniel Cadariu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că programul în sine este o măsură personalizată pentru a asigura accesul la finanţare pentru această categorie de antreprenori, în condiţiile în care în prezent, în România, numai 36,8% dintre antreprenori sunt femei.

Sesiunea de apeluri se va deschide în data de 18 august, începând cu ora 10:00 şi va dura până pe data de 30 septembrie. Deci, cei interesaţi vor avea la dispoziţie 30 de zile lucrătoare în care vor putea să se înscrie în cadrul acestui program. Mai multe informații se găsesc pe granturi.imm.gov.ro.

Sursă foto: Pexels