Programul de Pre-Accelerare Industry 5.0 își propune să sprijine apariția unor noi startup-uri care doresc să depășească transformările asociate cu Industria 4.0, dezvoltând în același timp noi tehnologii, produse și servicii pentru a sprijini tranziția către o industrie europeană durabilă, centrată pe om și reziliență.
Programul de Pre-Accelerare va avea durata de șapte săptămâni consecutive, timp în care participanții selectați vor beneficia de servicii de pre-accelerare, asistență și acces la ecosistemul de producție EIT Manufacturing. Temele programului urmăresc patru domenii de interes, care stau și la baza programelor care acoperă o gamă completă de activități, formare și perfecționare, precum și noi modele de afaceri ale EIT Manufacturing: sisteme de proiectare și de producție flexibile, industrie verde, platforme digitale și colaborarea om-mașină.
Citește și:
Participanții selectați vor intra din 8 noiembrie într-o serie de activități care contribuie la flagshipurile EIT Manufacturing: sisteme de producție flexibile pentru o producție competitivă; sisteme de amprentă ecologică redusă și economie circulară pentru o producție ecologică; soluții digitale și colaborative pentru ecosisteme de producție inovatoare; colaborarea om-mașină pentru o producție sustenabilă din punct de vedere social.
În acest program pot aplica IMM-urile, startup-urile, echipele de studenți și cercetători care oferă soluții inovatoare pentru provocările reale cu care se confruntă și alți stakeholderi relevanți din industria fabricației.
Astfel, programul este deschis pentru următoarele categorii de echipe: echipe de studenți și cercetători, startup-uri care dezvoltă un produs/serviciu inovator și relevant pentru industria fabricației, întreprinderi mici și mijlocii care vor să inoveze la nivel de procese tehnologice, sau care dezvoltă inovații de proces tehnologic.
Citește și:
Programul constă în 60 de ore de teorie și practică, unde experți din industrie și antreprenori cu experiență vor susține sesiuni de teorie, mentoring și workshop-uri.
Printre subiectele abordate se află team building și management, business model canvas, strategii de marketing B2B, strategii de vânzări, metodologia Lean Startup și LOI & roadmaping. După prezentarea aspectelor legale și de proprietate intelectuală, a instrumentelor pentru finanțări și investiții, pitch deck design și pitching training, programul se va incheia cu un Pitch Day, unde fiecare echipă va susține câte un pitch de cinci minute, urmat de o sesiune de Q&A de zece minute.
Programul de Pre-Accelerare Industry 5.0 are ca obiectiv principal selectarea a zece participanți pentru a face parte din procesul de pre-accelerare organizat de reprezentanții EIT Manufacturing RIS Hub România, alături de partenerii programului, dintre care putem enumera: EIT Manufacturing, ADR Centru, Iceberg Plus, Schaeffler România, Siemens Industry Software SRL, Fortech Investments, Katty Fashion, Futures of Innovation and Technology DIH, Digital Innovation Zone DIH, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.
Citește și:
EIT Manufacturing reunește peste 70 de parteneri europeni de top din mediul de afaceri, educație și cercetare, printre care Volkswagen, Volvo, Universitatea de Tehnologie din Darmstadt, Comisia Franceză pentru Energie Alternativă și Energie Atomică (CEA), Universitatea Slovacă de Tehnologie și Whirlpool Europe. Această comunitate a cunoașterii și inovării este sprijinită de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene creat pentru a sprijini inovatorii în vederea transformării celor mai bune idei în produse, servicii și locuri de muncă pentru Europa. EIT Manufacturing RIS Hub din Romania este coordonat de Iceberg Plus – o companie de consultanță în domeniul inovării și transferului tehnologic cu o experiență vastă în proiecte europene și naționale axate pe inovare și transformare digitală, alături de Universitatea „Transilvania” din Brașov.
Citește și:
Înscrierile se fac începând cu data 21 octombrie accesând și completând formularul programului.
Foto: Dreamstime