Echipa start-up.ro va lansa în 2023 primul documentar dedicat ecosistemului de start-upuri din România, o analiză a ecosistemului local de afaceri tech din ultimii 15 ani.

Încă de la lansare, în urmă cu opt ani, start-up.ro și-a dorit să vină cu o abordare diferită a poveștilor antreprenoriale. În diverse proiecte editoriale, cei din echipa start-up.ro au improvizat break room-uri cu antreprenorii, i-au urcat în rollercoaster, s-au transformat în șoferi de Uber sau au făcut educație antreprenorială, de cybersecurity sau despre burse.

În 2023, au decis să lanseze un documentar despre ecosistemul de startup-uri din România, realizat de start-up.ro și produs de către VideoCorp. Vrei să fii la curent cu evoluția documentarului sau vrei să îi susții? Intră pe site-ul documentarului, care va fi actualizat pe măsură ce producția avansează.

Documentarul va începe prin a povesti despre primele momente în care s-a cristalizat conceptul de start-up în țara noastră, despre deschizătorii de drumuri, antreprenori sau oameni care au pus bazele primelor programe de suport și a primelor evenimente dedicate ecosistemului tech. De asemenea, documentarul va povesti despre investitori, fie ei privați sau parte din fonduri de investiții, care susțin acest ecosistem finanțând proiectele remarcabile, despre primul unicorn românesc și despre viitorii unicorni ai României.

Astfel, start-up.ro vrea să povestească cum au ajuns start-upurile românești să creeze un ecosistem real, drumul pe care l-au parcurs, greutățile, accesul la finanțare, acceleratoarele și programele care au fost create și care îi ajută, povestea primului unicorn românesc și a companiilor care sunt cunoscute în toată Europa.