Spotlight, competiția dedicată start-upurilor din Europa de Est și organizată în cadrul conferinței How to Web, anunță anul acesta un premiu de peste jumătate de milion de euro, investiție care va reveni celui mai promițător start-up.

Spotlight este cea mai așteptată competiție pentru start-upurile din regiune, care aduce an de an un premiu-investiție record ce poate schimba întreaga traiectorie a unui startup early-stage.

Conferința How to Web este un eveniment de referință la nivel european, astfel încât tot mai mulți investitori consacrați sunt atrași de start-upurile prezente în cadrul Spotlight. Anul acesta, investiția este sindicalizată de unii dintre cei mai importanți investitori din Europa, precum: Credo Ventures, SMOK Ventures, Fiedler Capital, Underline Ventures, Fortech Investments și SeedBlink.

Start-upurile din Europa de Est sunt așteptate să se înscrie în Spotlight 2023, iar printre beneficiile participării la un astfel de program pentru un startup la început de drum se numără:

  • Sesiuni de mentorat cu experți globali precum Xenia Muntean (Planable), James Mayes (ex-Mind the Product), Maya Zlatanova (FindMeCure), Cristian Pațachia-Sultanoiu (Orange România), Horia Velicu (BRD – Groupe Société Générale), Dan Oros (Google România), Joe Leech, Mihnea Crăciun (Endeavor România), Darren Chait (Calendly), David Bizer (KeySearch), Robin Wauters (Tech.eu), Nicoleta Proștean (Vienna Business Agency), Diane Wiredu (Lion Words), Janna Bastow (Prodpad) sau Daphne Tideman.
  • Întâlniri cu investitorii, reprezentanți ai fondurilor europene. Edițiile Spotlight au adus împreună fonduri recunoscute, precum: Earlybird Venture Capital, Seedcamp, 500 Emerging Europe, LAUNCHHub Ventures, Inovo Venture Partners, 3VC, Eleven Ventures, Startup Wise Guys și multe altele.
  • Expunerea businessului lor în fața unei audiențe direct interesate de produse tech, atât pe scena dedicată start-upurilor, cât și prin standuri expoziționale în zona dedicată a conferinței.
„Așteptăm cu interes să cunoaștem start-upurile participante la ediția de anul acesta a Spotlight, dar mai ales să le descoperim produsele și serviciile inovatoare. Ne dorim să vedem start-upuri curajoase, agile și determinate care au abilitatea să integreze cele mai noi tehnologii în soluții ce adresează nevoi actuale. Pe lângă sesiunile de mentorat, start-upurile participante au susținerea noastră în accesarea portofoliului de clienți și parteneri ai Orange. Le dorim tuturor succes și îi încurajăm să profite de ocazia de a obține feedback relevant de la cei mai importanți jucători din piață”, a spus Cristian Pațachia-Sultanoiu, Development & Innovation Manager, Orange România.

Start-upurile pot aplica pentru Spotlight 2023 până la finalul lunii iulie.

Competiția este dedicată start-upurilor de tehnologie din Europa de Est, cu potențial mare de scalabilitate, un produs cu suficientă stabilitate și tracțiune, perioadă de activitate până în 5 ani și care să nu fi primit investiție mai mare de 500.000 de euro. Înscrierile se fac pe pagina dedicată a How to Web.

Din totalul de start-upuri înscrise în Spotlight, 40 vor fi selectate să participe în programul de matchmaking, iar 20 dintre acestea își vor putea prezenta businessul pe scena dedicată start-upurilor, în fața investitorilor și a audienței How to Web 2023. Cele 20 de start-upuri finaliste au parte și de invitație la conferință și stand expozițional.

Conferința How to Web 2023, care găzduiește Spotlight, este realizată în parteneriat cu Orange România, BRD – Groupe Société Générale, Underline Ventures și Google for Startups, și cu suportul Endeavor România și Vienna Business Agency.