Câștigurile realizate în urma fraudelor din domeniul crypto au scăzut cu 65% în urma prăbușirii pieței monedelor digitale din iarna trecută, scrie FinTech Magazine.

Datele analizate de TradingPlatforms.com arată că, la sfârșitul lunii iulie 2021, suma veniturilor din fraude cu criptomonede era de aproximativ 4,5 miliarde de dolari, în timp ce, pentru aceeași perioadă a acestui an, aceasta a scăzut la 1,6 miliarde.

Piețele crypto au fluctuat puternic în acest an, cu scăderi semnificative ale prețurilor în mai și iunie. Prețul unui singur Bitcoin a fost recent între 20 și 24.000 de dolari, însă, când moneda a atins prețul maxim, scammerii câștigau până la aproximativ cinci milioane de dolari zilnic, printr-o serie de escrocherii.

De asemenea, anumite zone crypto au fost mai susceptibile la fraudă decât altele, cum e cazul PlusToken, care a adunat escrocherii în valoare de două miliarde de dolari în 2,19, sau Finiko, unde s-au numărat fraude în valoare de 1,5 miliarde de dolari în 2021.

Vorbind despre constatările raportului, purtătorul de cuvânt al TradingPlatforms.com, Edith Reads, a explicat:

„Datele colectate de platforma noastră reflectă starea actuală a industriei crypto. Piața este tânără și în continuă schimbare, așa că apar în mod constant noi escrocherii în timp ce altele mai vechi dispar. Pe măsură ce piața s-a maturizat, am observat o scădere a activității generale de escrocherie.”

Deși piețele crypto s-au dovedit a fi mai stabile în ultimele săptămâni, experții speculează că, pe măsură ce piața se va recupera, vor fi raportate mai multe incidente de hacking. Acest lucru, spun ei, ar putea duce la o creștere a fraudei, deoarece investitorii devin ținte ușoare.

Foto: Dreamstime