Poșta Română a încheiat un parteneriat cu fintech-ul românesc Finqware pentru a eficientiza activitatea financiară a companiei.

În baza acestui acord, angajații Direcției Economice vor testa aplicația FinqTreasury care conectează toate conturile bancare ale companiei într-o singură platformă, în timp real, prin tehnologie open banking.

„Am creat platforma FinqTreasury exact cu gândul la companii precum Poșta Română, care au nevoie să își optimizeze la maxim operațiunile financiare pentru a rămâne relevante din perspectiva agilității economice. Ne bucurăm că Poșta Română se alătură altor nume de tradiție precum Banca Transilvania și CEC Bank, ca și altor companii medii și mari din România, în a începe să testeze și să implementeze cu Finqware tehnologia open banking, de data asta pentru nevoia proprie de digitalizare”, a spus Cosmin Cosma, Co-founder și CEO Finqware.

Prin intermediul hub-ului său de interogare si agregare a datelor financiare din bănci, prin tehnologia Open Banking API, FinqTreasury este poziționată în mod unic ca o soluție preferată de gestionare a fluxurilor de numerar si de import în ERP a extraselor bancare în timp real, pentru întreprinderile medii și mari.

Finqtreasury oferă deja o acoperire bancară extinsă în România și Croația, iar până la sfârșitul anului 2022, va acoperi întreaga regiune Europa Centrala si de Est, oferind atât informații despre conturi, cât și servicii de inițiere a plăților

„Parteneriatul cu Finqware ne permite să experimentăm și să evaluăm cele mai noi tehnologii din domeniul financiar, precum open banking, pentru a eficientiza activitatea Poștei Române. Prin adoptarea acestor soluții emergente care inovează metodele de furnizare a serviciilor financiare, Poșta Română mai face un pas spre digitalizarea proceselor interne ale companiei”, a spus Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

Finqware caută finanțare prin Seedblink

Finqware s-a listat de curând pe platforma de investiții Seedblink și caută o finanțare de 450.000 de euro.

Data limită pentru închiderea rundei de finanțare este 28 iulie 2022, iar până acum s-au strâns deja 351.500 de euro. Astfel, compania este evaluată la 6.800.000 de euro.

 Sursă foto: Photo 102375413 © Pop Nukoonrat | Dreamstime.com