Financial Technologies (TOKEN), principalul furnizor de soluții de plăți digitale din Turcia, și-a anunțat intrarea pe piața din România prin intermediul brandului Odero. Investiția inițială este de cinci milioane de euro și a fost realizată exclusiv din fonduri proprii, urmând ca până la finalul anului 2023 să ajungă la suma de șapte milioane de euro.

Token Financial Technologies aduce în România conceptul de one-stop-shop în materie de soluții de plăți digitale, integrate, sigure, rapide și ușor de utilizat de orice comerciant, fiind totodată și producător al propriilor echipamente și dispozitive de plată.

„Prin OderoPAY - platforma cloud pentru plăți online și OderoPOS - dispozitivul Smart POS marca Beko, cele două soluții financiare cu care intrăm în prezent pe piața din România, ne dorim să oferim standarde noi în industria plăților. Strategia noastră pe termen lung este să oferim o gamă foarte largă de produse și tehnologii de plăți online și offline comercianților de orice mărime și din orice industrie, în condiții avantajoase și flexibile pentru consumatorii lor finali. De exemplu, în offline, comercianții vor beneficia, pe viitor, de mai multe tipuri de dispozitive de plăți, precum POS-uri, case de marcat integrate cu POS-uri în același terminal, terminale de plată nesupravegheate, soft POS, etc”, a spus Kemal Özmen, Președinte al Consiliului de Administrație Token Financial Technologies România.

Reprezentantul Token Financial Technologies a mai spus că, în ultimii ani, România a devenit una dintre cele mai atractive piețe din Europa în domeniul fintech, atât din perspectiva ecosistemului de start-up-uri, cât și a potențialului de scalare.

„Toate acestea ne-au determinat să alegem România ca primă subsidiară Token în afara Turciei, un pilon esențial în strategia noastră de expansiune pe plan global. Perspectiva este să ne extindem în Estul Europei, în Asia Centrală și în Orientul Mijlociu”, a mai adăugat acesta.

+

Token Financial Technologies face parte din Koç Group, cel mai mare holding privat din Turcia, prezent în România din anul 2003 prin brandurile Arctic, Beko, Grundig, Ford și Otokar.

Cu un portofoliu de peste 800.000 de utilizatori, Token Financial Technologies este liderul pieței platformelor de plăți din Turcia, gestionând în condiții de siguranță aproximativ 4 milioane de tranzacții în fiecare zi în această țară.