Piața de leasing operațional a atins, la finele anului trecut, cifra de 77.000 de autovehicule, conform estimărilor Asociația Societăților de Leasing Operațional (ASLO), numere cu 12% mai mari față de cele de la finalul anului 2017, ultimul an cu informații disponibile.

În aceeași perioadă (2017-2021), înmatriculările de autoturisme și autovehicule utilitare ușoare au crescut cu 13%.

De asemenea, ponderea produsului full-service a ajuns aproape de 90%, demonstrând că această variantă asigură cele mai mari beneficii oferite de externalizarea administrării flotelor auto.

„Piața de leasing operațional a trecut prin mai multe provocări pe parcursul ultimilor 5 ani: investigația Consiliului Concurenței, pandemia, termenele prelungite de livrare a autovehiculelor, peste toate suprapunâdu-se și incertitudinile rezultate din situația din Ucraina. Cu toate acestea, piața și-a continuat creșterea, confirmând importanța acestui serviciu în achiziția și utilizarea autovehiculelor.” declară Bogdan Apahidean, preşedintele ASLO

Conform datelor centralizate de ASLO, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Autonom Services și BCR Fleet Management.

În 2021, Consiliul Concurenței a închis, pe baza angajamentelor oferite de membri, investigația începută în noiembrie 2017 privind posibila încălcare a articolului 5, alin. (1) din Legea Concurenței privind practicile anticoncurențiale, care a vizat schimbul de informații realizat prin presă și intermediul asociației.

sursă foto: ASLO