Pago, aplicația românească prin care s-au plătit peste 12 milioane de facturi de utilități în valoare de peste 1,6 miliarde lei, anunță lansarea în aplicație a plăților rovinietei și taxei de pod de la Fetești.

Astfel, cei care au un cont în aplicația Pago pot cumpăra rapid și sigur rovinieta sau achita taxa de pod de la Fetești-Cernavodă, nelimitat și fără comisioane. Totul se face printr-o integrare directă cu CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii).

Spre deosebire de alte modalități de plată online existente deja pe piață, plata prin Pago a rovinietei și a trecerii de pod se face mai rapid, iar datele sunt salvate pentru plăți viitoare după prima plată efectuată. Acest lucru înseamnă că poți cumpăra direct de pe telefonul tău mobil o rovinietă sau o taxă de pod în mai puțin de un minut.

Dovada plății se primește pe email imediat după plată, într-un format aprobat de CNAIR, având și posibilitatea de a primi o notificare înainte de expirarea rovinietei.

Fiecare rovinietă sau taxă cumpărată va aduce și Puncte Pago, care pot fi folosite pentru a achita parțial sau integral facturi, reîncărcări de cartelă sau asigurări. De asemenea, se pot folosi Punctele Pago pentru a cumpăra roviniete și taxe de trecere pod.

Plata rovinietei este disponibilă pentru toți utilizatorii Pago, fie ca folosesc telefoane cu Android, iOS sau Huawei, iar plata taxei de pod Fetești este disponibilă doar pentru utilizatorii de Android și Huawei momentan, urmând să fie disponibilă și pentru utilizatorii de iOS în următoarele săptămâni.

Foto: Dreamstime