OTP Bank România a anunțat oficial că grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale băncii prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări.

„Ca urmare a unei strategii bune de creștere, a muncii devotate și de înaltă calitate și a încrederii clienților, OTP Bank România a obținut în ultimii ani o creștere semnificativă. Astfel, în ultimii patru ani și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți, a implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client”, se arată în anunțul băncii.

Procesul de vânzare este estimat să dureze câteva luni și, în cazul succesului licitației, posibilul acord de vânzare ar fi semnat în aproximativ un an.

Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România. 

+

OTP Bank România a înregistrat în 2022 un profit după impozitare de 34,6 milioane de lei, în scădere cu 40% comparativ cu anul anterior, potrivit rezultatelor financiare consolidate, anunțate de grup.

În trimestrul patru al anului 2022, indicatorul de profit s-a îmbunătățit semnificativ, pe baza creșterii profitabilității operaționale și a reducerii costurilor de risc. 

Profitul operațional înregistrat în 2022 a fost de 217 milioane de lei în creștere cu 76% față de 2021, în urma efectului pozitiv al creșterii de 23% a veniturilor totale.

Ȋn conformitate cu standardele locale de raportare, activele băncii au atins nivelul de 19,9 miliarde de lei, în creștere cu 8% față de nivelul consemnat în 2021. Rata de adecvare a capitalului băncii a atins nivelul de 22.16% vs 22.24% în 2021.