OTP Bank România lansează un nou produs de creditare conceput pentru persoanele juridice și profesiile liberale din domeniul agricol, denumit „Plafon pentru finanțare a culturilor agricole”, pentru care nu sunt necesare garanții suplimentare.

„Plafonul pentru finanțare a culturilor agricole” are o limită de creditare de până la 5 milioane lei, fiind destinat finanțării culturilor de primăvară, de toamnă și a culturilor de porumb, și sprijină agricultorii care au nevoie de ajutor financiar și capital de lucru in vederea finanțării cheltuielilor legate de realizarea lucrărilor agricole. 

În acest sens, produsul acoperă cheltuielile realizate în întreg ciclul de producție, pentru inputuri agricole, combustibil pentru lucrări, semințe, tratamente necesare culturilor agricole sau cheltuielile aferente recoltării acestor culturi.

„Acest produs de creditare, este rezultatul colaborărilor pe care le dezvoltăm deja de mai mulți ani cu partenerii din sectorul agricol. Este un domeniu cu un potențial foarte bun, cu o importanță majoră în economia locală, și pentru care construim produse noi și alocăm resurse semnificative. Lucrăm îndeaproape cu fermierii și agricultorii locali și observăm constant modificarea nevoilor lor de finanțare, de aceea lansăm acum acest produs personalizat în funcție de specificul culturii, cu ajutorul căruia pot realiza lucrările conform calendarului agricol și prin care beneficiază de o perioadă de rambursare fără presiune”, a spus Directorul General Adjunct din cadrul Diviziei Afaceri, Roxana Hidan.

Mai exact, plafonul poate fi acordat pentru o perioadă de pănă la 19 luni, totul cu o dobândă care se poate achita lunar, trimestrial sau sezonier, în funcție de tipul culturilor finanțate.

În plus, OTP Bank precizează că rambursarea sumelor utilizate se realizează integral la maturitatea fiecărei utilizări din cadrul plafonului, într-o singură rată, corelată cu specificul fiecărui tip de cultură.

În portofoliul de produse dedicat sectorului agricol, OTP Bank oferă și posibilitatea de prefinanțare, în proporție de până la 160%, a subvenției APIA SAPS. Creditul pentru dubla prefinanțare a subvențiilor APIA SAPS este un produs complet, care susține activitatea curentă a beneficiarilor, incluzând plata redistributivă, plata pentru înverzire și măsurile compensatorii.

Sursă foto: 30622921 © Tupungato | Dreamstime.com