Oana Buhăescu se alătură EY România ca Partener Asociat în cadrul departamentului de Audit. Cu peste 17 ani de experiență în domeniul auditului financiar, Oana Buhăescu a fost implicată și a coordonat auditarea situațiilor financiare întocmite în conformitate cu standardele financiare naționale și internaționale, pentru un număr extins de companii care operează într-o gamă largă de industrii, respectiv comerțul cu amănuntul, FMCG, farmaceutic, agricultură, producție, media etc.

De asemenea, Oana Buhăescu a fost activ implicată în proiecte de dezvoltare a profesiei de audit în România în cadrul forumurilor consultative de suport al inițiativelor organismelor de reglementare în domeniu precum și în proiecte de pregătire profesională.

În cadrul EY România, va contribui la îndeplinirea priorităților strategice legate de prestarea de servicii de audit de calitate, integrarea noilor standarde și reglementari în domeniu vizând creșterea calității auditului, dezvoltarea profesională a echipelor de audit și a companiilor auditate.

„În contextul actual de întărire și extindere a cerințelor de reglementare a auditului la nivel local și internațional pentru a asigura siguranța, transparența și relevanța informațiilor necesare în procesul decizional al companiilor, am dezvoltat priorități strategice de asigurare a unui audit de calitate. În noul său rol, Oana se va concentra pe auditurile financiare și pe inițiativele legate de asigurarea calității”, a spus Nicolas Sabran, Partener, Lider al departamentului de Audit și servicii conexe, EY România.  

Oana Buhăescu este membru al Asociației Contabililor Autorizați (ACCA) din Marea Britanie, expert contabil membru al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), membru CCF, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România și auditor financiar acreditat de către ASPAAS.