Vestinda, marketplace-ul românesc dedicat investițiilor automate, a lansat un nou mijloc de tranzacționare automată, un algoritm de crypto trading.

Vestinda este o platformă tehnologică ce facilitează accesul la strategii testate, instrumente de automatizare și de management al investițiilor în crypto, pentru ca oricine să își poată construi un portofoliu eficient și diversificat, fără a necesita cunoștințe de programare.

Împreună cu Alexandru Hobincu, Vestinda lansează primul algoritm de trading construit de platformă în parteneriat cu un trader profesionist român, prin care demonstrează avantajele de a combina cunoștințele traderilor experți cu puterea tehnologiei.

Prin astfel de parteneriate, Vestinda oferă tehnologie prin care traderi profesioniști pot să-și construiască algoritmi de tranzacționare și apoi investitorii, care nu au la fel de multe cunoștințe în domeniu, îi pot accesa în doar câteva clickuri.

Algoritmul creat de Alexandru Hobincu în platforma Vestinda folosește modele și structuri de preț care urmează tipare instituționale. Astfel, le oferă investitorilor de rând acces la piață așa cum o fac traderii de pe Wall Street sau băncile de investiții.

„Parteneriatul cu Alexandru Hobincu ne duce mai aproape de viziunea noastră. O parte importantă din misiunea Vestinda este automatizarea întregului proces de creare a unui portofoliu de investiții. Tehnologia este unul din elementele cheie pentru a face acest lucru posibil. Cunoștințe avansate despre investiții, monitorizarea constantă de către experți a algoritmilor și modificarea acestora conform condițiilor de piață sunt componente care ne diferențiază de restul pieței. Iar într-o perioadă în care avem la nivel mondial recesiune, experiența lui Alexandru de trading protejează și crește portofoliile utilizatorilor noștri”, a spus Alin Breabăn, co-fondator și CEO Vestinda.

Hobincu a creat algoritmul cu ajutorul platformei no-code Vestinda, folosind indicatori personalizați și structuri de preț pe baza a ani de experiență acumulați în predarea cursurilor de trading pentru mii de studenți:

  • ani de experiență sunt puși în algoritmi avansați pentru a automatiza tranzacționarea + adaptate structurii specifice de piață a fiecărui activ
  • folosește nivelurile de preț și blocurile de ordine pentru a determina unde investitorii instituționali intră și ies de pe piață
  • determină dacă o piață este în creștere sau în scădere în funcție de modul în care marii jucători tranzacționează un anumit activ
  • are un raport excelent risc-recompensă și include tranzacțiile mai sigure, cu o rată de câștig de 80%
  • a fost testat pe date istorice care însumează milioane de înregistrări pentru a determina parametrii potriviți

La mai puțin de două luni de la lansarea parteneriatului, pe o piață în scădere, algoritmul a adus utilzatorilor din comunitate un profit de 14%, iar compania a înregistrat o creștere de 60% a numarului de utilizatori.

„Dezamăgirea fata de produsele existente pe piață în materie de tranzacții automatizate m-a făcut să caut o soluție pentru a îndeplini acest vis. Experiența mea se baza exclusiv pe price action, lucru pe care roboții de tranzacționare nu îl fac, aceștia funcționând exclusiv pe indicatori. Faptul că Vestinda a reușit să transpună ideea mea de price action într-un sistem automatizat și independent este fabulos. Cred că este o colaborare de lungă durată și de un real succes”a, subliniat și Alexandru Hobincu, trader profesionist.

Pentru 2023, compania își propune să continue parteneriatele cu traderi experți, atât din România, cât și internațional, să ofere investitorilor la început de drum acces la algoritmi de calitate, să scaleze tehnologia pentru a permite crearea de portofolii complete pentru diversificare și deschiderea primelor uși către piețele de active tradiționale.

+

Vestinda este un fintech lansat în România care oferă tehnologie pentru automatizarea portofoliilor și pentru îmbunătățirea infrastructurii de trading și investing în Web 3 și nu numai.

Platforma aduce împreună investitori, traderi și brokeri într-un ecosistem care își propune să democratizeze accesul la portofolii complete si algoritmi avansați de investiții.

Foto: Vestinda