Agenția internațională de rating Moody’s Investors Service anunță revizuirea în creștere a rating-ului Alpha Bank Romania pentru depozitele pe termen lung, de la „Ba2” la „Ba1”, precum și a calificativului pentru soliditatea financiară (BCA), de la „b1” la „ba3”.

De asemenea, perspectiva de rating pentru depozitele pe termen lung ale băncii a fost schimbată de la pozitivă la stabilă.

Decizia vine după revizuirea în creștere a ratingurilor băncii-mama din Grecia, Alpha Bank SA, al cărei rating pentru depozite a fost revizuit în creștere la B1, de la B2.

Mai exact, revizuirea în creștere a ratingurilor Alpha Bank Romania reflectă capitalizarea puternică a băncii, calitatea îmbunătățită a portofoliului de credite, evidențiată de scăderea creditelor neperformante, lichiditatea ridicată, precum și creșterea robustă a depozitelor, care arată dependența redusă de finanțarea intragrup.

În urmă cu doar o săptămână, Moody’s a revizuit în creștere și rating-ul acordat emisiunii de obligațiuni ipotecare a Alpha Bank Romania, de la A3 la A2. Această emisiune, care a fost lansată în 2019 de Alpha Bank Romania și este prima de acest fel din țara noastră, este listată atât la Luxembourg Stock Exchange, cât și la Bursa de Valori București.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Banca este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. În afara Greciei, grupul activează în România, Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Credit foto: 18985919 / Alpha Bank © Viorel Dudau | Dreamstime.com