Compania românească de tehnologie Metaminds a realizat, la finalul anului 2022, un profit net de 1,7 milioane de euro şi o cifră de afaceri de peste 36 milioane de euro, mai mare cu 84% faţă de 2021. De asemenea, compania anunţă contracte semnate în valoare totală de aproape 77 milioane de euro.

La aniversarea celor 8 ani de la înfiinţare, Metaminds confirmă rezultate financiare care o plasează în topul celor mai mari jucători din economie, fiind una din cele două companii româneşti prezente în top 5 integratori IT&C din România.

Cu o cifră de afaceri de aproape 170 milioane de euro în cei 8 ani de activitate, compania are prognoze optimiste de creştere. Cifra de afaceri la nivelul primului semestru 2023 se apropie de 29 milioane de euro, compania confirmând contracte semnate în valoare totală de aproape 77 milioane de euro.

La finalul anului 2022, Metaminds a realizat un profit net de 1,7 milioane de euro şi o creştere de 84% a cifrei sale de afaceri, de peste 36 milioane de euro.

„Metaminds a reuşit de-a lungul celor opt ani de activitate să obţină constant rezultate impresionante şi să fie recunoscută drept standardul de execuţie şi inovaţie decătre toţi partenerii săi de tehnologie. Începând cu acest an, avem capacitatea internă să acoperim toate cerinţele funcţionale pentru proiecte complexe, de la design de arhitectură şi securizare, până la dezvoltarea şi operaţionalizarea de platforme software şi arhitectură de aplicaţii, cu cei mai buni experţi din piaţă”, spune Andrei Cruceru, cofondator şi preşedinte directorat Metaminds.

Metaminds a implementat pentru prima dată în România multe din soluţiile şi tehnologiile folosite acum la scară largă, fapt confirmat şi de producătorii acestor tehnologii, parteneri METAMINDS: Dell Technologies, Cisco, Fortinet, F5 Networks, Palo Alto Networks, VMware, Veeam, RedHat.

Financial Times a plasat Metaminds în topul companiilor cu cel mai rapid ritm de creştere din Europa în 2020, 2021 şi 2022.

Printre cele mai recente proiecte ale companiei cu un important impact pozitiv la nivel naţional se numără cele implementate la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Ministerul Finanţelor Publice, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi Ministerul Justiţiei.

Foto: Dreamstime