Bogdan Neacșu, director general și președinte al Directoratului CEC Bank, dar și președintele Asociației Române a Băncilor, spune într-un interviu exclusiv pentru Future Banking că „sistemul bancar este solid și în perioada de pandemie a demonstrat că este rezilient și dă dovadă de capacitate de adaptare. Indicatorul de solvabilitate se menține la un nivel solid de 21,43%, mult peste limita legală. La fel, băncile stau foarte bine și în ce privește lichiditatea și acoperirea la risc.”

Instituțiile bancare sunt o parte a soluției și nu cauză a problemelor. Chiar dacă operează într-un mediu volatil și provocator, reușesc să găsească soluții pentru a susține economia și companiile.

Adaptarea și transformarea digitală sunt două dintre principalele teme care vor fi abordate de bancherii prezenți la Future Banking Summit.

Ediția din acest an se transformă și ea pentru a ține pasul cu tendințele la nivel internațional și se transformă în primul digital banking retreat din România. Evenimentul are loc la Brașov, la hotelul Qosmo, între 19 și 20 octombrie 2022.

Conferința va fi transmisă online pe canalele de socializare, inclusiv în platforma IC Events, soluție dezvoltată de InternetCorp.

+

Unii dintre cei mai experimentați bancheri ai momentului vor fi prezenți la Brașov pentru dezbateri despre cum se transformă sistemul bancar din România din perspectiva schimbărilor de tot felul prin care trece industria în acest moment.

Cine sunt bancherii prezenți:

Antoaneta Curteanu – Head of Retail Banking, UniCredit Bank Romania

Oana Ilaș – Director Executiv Retail Products Management & Development, Banca Transilvania

Roxana Petria – Tribe Lead Customer Engagement Retail Banking, ING Bank Romania

Adina Călin – Director, Direcția Produse și Servicii Bancare, CEC Bank

Laura Vizir – Chief Product Officer, tbi bank

Simona Cristescu (Anghel) – Sales Head, Treasury and Trade Solutions (TTS), Citi Romania

Ornit Shinar – Global Head of External Innovation and Venture Investing, Citi Innovation Labs

Raluca Micu – Head of Payments Oversight Division, Banca Națională a României

Dan Bucșa – Chief CEE Economist, UniCredit AG  

Bogdan Popa – Vicepresident, Operations & Technology, Raiffeisen Bank

Robert Anghel – Head of Strategy & Business Development, ING Bank Romania

Ciprian Nicolae – Manager Payment Systems, BCR

Ionuț Encescu – Head of Products & Digital Innovation Hub, First Bank

Jean-Michel Goncalves – CEO, Oney Bank

Fiecare dintre vorbitorii prezenți va explica audienței despre cum fac băncile față tuturor provocărilor și oportunităților cu care se confruntă zilnic. O industrie suprareglementată, care trebuie să își schimbe modul de a face banking, ca urmare a concurenței venite din partea fintech-urilor, a schimbărilor digitale și a unor consumatori care vor produse eficiente și rapide.

+

Pentru a participa la eveniment, trebuie să vă înregistrați pe site-ul Future Banking Summit. Aveți mai multe variante de înregistrare, în funcție de modalitatea de participare, online sau live.

Există și pachete VIP pentru cei care doresc să profite de experiența completă a digital banking retreat-ului din acest an.

+

Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).