În debutul conferinței Digital Banking Scorecard, Mathias Schütz, International & Deputy Group CEO al Natech Banking Solutions a menționat de ce organizația pe care o reprezintă vrea să se extindă în România.

„România este o țară cu mult potențial, există încă discrepanțe dintre zonele urbane și rurale, există încă clienți care nu sunt bancarizați, astfel că există multe șanse pentru a crește aici.”

Natech este o companie grecească, cu o experiență de peste 20 de ani în Grecia și în alte țări, care furnizează soluții digitale pentru industria financiară.

Mathias a menționat că accesul la tehnologie, la un cost rezonabil, a fost una dintre provocările jucătorilor financiari mai mici.

„Cu cât tehnologia evoluează, iar băncile mari își permit cele mai noi soluții, va fi mai dificil pentru băncile mai mici. Aici putem să contribuim noi, astfel încât să oferim acces facil la soluții tehnologie performante pentru orice companie. De fapt, democratizăm accesul la tehnologie.”

Abordarea Natech se bazează pe transformarea digitală completă, oferind soluții pentru toate elementele, de la canale digitale, la operațiuni de core banking în cloud și la module legate de UX.

„Să nu faci nimic costă de obicei mai mult decât să faci ceva. Este ceea ce le spunem tuturor clienților noștri, care trebuie să fie pregătiți pentru transformare digitală și inovație.”

Recomandarea lui Mathis pentru clienții mai mici a fost ca să abordeze procesul de transformare digitală end to end. Dar, în funcție de posibilități și viziune, pot începe digitalizarea anumitor zone, pe care le pot apoi extinde în timp.

+

În cadrul evenimentul Digital Banking Scorecard, s-a lansat și raportul Digital Banking Scorecard 2024.

Digital Banking Scorecard este un eveniment Future Banking și realizat cu sprijinul:

Main Partner: Natech Financial Software

Silver Partners: Raiffeisen Bank, IDnow, First Bank, ING Bank, BCR, Namirial, Garanti Bank

With the Support of: Libra Internet Bank, Ropeco.

Foto: Ovidiu Udrescu