Clienții vor ca transformarea digitală să aibă loc, iar acesta este cel mai important motiv pentru care băncile accelerează acest proces. Este declarația Marinelei Mihalcea, Director Retail Banking Products la UniCredit Bank la Future Banking Summit 2023, unde s-a discutat despre schimbarea legată de digitalizare în sistemul bancar.

„Utilizatorul este în centrul a tot ceea ce noi la UniCredit facem. Din acest motiv, am reușit să creăm produse ce sunt relevante, iar tehnologia va fi alături de noi și, mai mult, se va dezvolta.”

Un factor important pentru bancă a fost cooperarea între diferitele departamente, astfel încât să ofere consumatorilor exact instrumentele de care au nevoie și care sunt dorite.

Un exemplu în acest sens sunt cardurile virtuale, care sunt ușor de obținut, iar UniCredit a combinat acest proces cu o serie de caracteristici utile precum culori, securitate, ușurință de folosire. „Totul devine o experiență diferită și există un mare apetit pentru acest produs.”

Marinela Mihalcea a mai spus că toate aceste acțiuni sunt realizate prin îmbunătățirea constantă a aplicației mobile. Și aici a menționat un feature, SmartShop, program bine primit de consumatori, care a cunoscut o creștere importantă, peste așteptări.

Atunci când sunt introduse toate aceste caracteristici, este nevoie ca băncile să fie atente la ceea ce spun clienții, la feedbackul de la ei, pentru că astfel pot să ajusteze serviciile în funcție de nevoile specifice.

„Este important să adăugăm valoarea tehnologiei, pentru că astfel nu reușește singură să ducă lucrurile mai departe. Trebuie să continuăm eforturile pentru a oferi și conexiunea umană consumatorilor”, a mai spus Marinela Mihalcea referindu-se la ceea ce urmează anul viitor.

Noile tehnologii, cloud, inteligență artificială, vor fi prezente pe agenda băncii, dar la care se adaugă această dimensiune umană, care va aduce relevanță consumatorilor în următorii ani.

Discuția integrală „Embracing change for digital acceleration” din cadrul Future Banking Summit 2023 poate fi urmărită în materialul video.

Credit foto: Ovidiu Udrescu