Avansul tehnologic forțează sistemul financiar să își schimbe mentalitatea și să adopte soi soluții care să le ușureze procesul continuu de transformare digitală. O astfel de soluție implică No Code, o abordare de dezvoltare și personalizare a aplicațiilor fără a folosi metode convenționale de dezvoltare a software-ului.
Marina Khomenko, Account Executive DACH & CE în cadrul Creatio, a explicat mai multe despre această abordare în discuția sa de la Future Banking Summit.
Clienții băncilor s-au transformat și ei și cer servicii personalizate, prin urmare sectorul financiar trebuie să își adapteze tehnologia pentru a răspunde acestor nevoi. La rândul lor, și angajații din sector și-au schimbat mentalitatea, și aici este nevoie de schimbare. Nu în ultimul rând, vorbim și de sistemele legacy, care trebuie întreținute și care necesită atenție.
Citește și:
Aici intervine tehnologia No Code, care ajută sectorul financiar pentru că implică dezvoltarea mai repede a diverselor produse și servicii cu efort mai mic.
„Când am început să vorbim cu băncile și, în special, cred că, din cauza faptului că procesele sunt atât de lungi și atât de dificile și implică atât de multe entități, și-au dat seama că această abordare poate fi cheia, una mai agilă. În acest moment, în jur de 30% din portofoliul nostru total de servicii la nivel mondial sunt jucătorii din industria financiară.”
De fapt, tehnologia no code vizează democratizarea în domeniul IT, pentru că nu sunt necesare atât de multe cunoștințe de bază.
„Astfel tot mulți angajați pot participa la dezvoltarea viitoarelor aplicații, ceea ce noi numim echipe de fuziune. Există o întreagă abordare a modului de dezvoltare no code, pentru ajuta pe toată lumea.”
Marina a dat și un exemplu din timpul pandemiei, în care o bancă a construit, cu ajutorul acestei tehnologii, produse de credite din sfera ipotecară. Cu ajutorul no code, întregul proces a putut fi realizat de la distanță, în doar câteva săptămâni.
Citește și:
Un alt factor pozitiv pentru integrarea tehnologiilor no code este faptul că au tot felul de instrumente pentru integrarea cu actualele sisteme informatice ale instituțiilor financiare. Este nevoie de API-uri care să se interconecteze cu celelalte sisteme și astfel lucrurile devin mult mai ușoare.
Vedeți întreaga discuție cu Marina Khomenko în materialul video următor:
Credit foto: Ovidiu Udrescu