Márcio Spínola, SVP of Product la FintechOs, a vorbit la Future Banking Summit, într-un keynote speech inedit, despre simplitate într-o lume a bankingului sufocată de tehnologii noi și date despre utilizatori.

Datele tot mai multe și mai complexe despre activitățile online ale oamenilor, cât și tehnologia care avansează foarte rapid în fintech și banking, îi îndeamnă, uneori, pe developeri, manageri de produse și ceilalți reprezentanți ai companiilor din domeniu să facă un pas în spate și să reducă din zgomot, pentru a face produsele lor cât mai concrete pentru consumatori. E perspectiva inedită de la care a pornit Spínola speech-ul său din cadrul Future Banking Summit, propunând celor prezenți în sală o abordare care să le concentreze munca către aspectele esențiale ale acesteia.

Sau, cu alte cuvinte, filosofia „less is more”, adoptată de către arhitectul modernist Ludwig Mies van der Rohe, se poate aplica, așadar, și în lumea finanțelor, fie ele tradiționale sau digitale.

„În cele din urmă, e vorba despre a crea intimitate între tine și client. Deci, reflecția trebuie să fie despre cât de accesibil și important este produsul tău pentru acesta. Încercați un exercițiu: atunci când vă vine o idee bună, luați un marker și scrieți și desenați pe o tablă ca și cum i-ați explica-o unui copil sau unui bătrân. De asemenea, mai cred că inovația se întâmplă atunci când duci mai departe un lucru care deja funcționează, când îl faci mai bun, nu neapărat atunci când inventezi propriu-zis ceva”, consideră Spínola.

Desigur, „simplu” nu înseamnă „modest”, a ținut să menționeze Márcio, a cărui carieră de developer a implicat, deseori, tocmai acest mod de abordare, atunci când Excelurile, rapoartele și graficele nu-și făceau treaba într-o prezentare sau ședință. În același timp, le fel de important este ca produsul să apară atunci când e nevoie de el pe piață. Despre toate astea, în videoul de mai jos.


Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex, Certsign, Salarium, ProCredit Bank, Autonom și Magnolia.ro. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).

Vezi aici prezentările susținute de unii dintre vorbitorii de la Future Banking Summit.

Foto: Ovidiu Udrescu

Acest articol a fost realizat cu ajutorul soluției software Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+).