În ultimii 12 ani din cariera sa profesională, Lyubomir Tankishev, Business Development Director la Evrotrust, a creat și gestionat parteneriate strategice pentru soluții fintech. De aceea, a venit la Future Banking Summit 2023 să vorbească despre trendurile din Customer Identification.

Lyubomir Tankishev a lansat și a gestionat afaceri de la zero pe trei continente, cu peste 200 de angajați, inclusiv proiectarea și implementarea întregii afaceri, a parteneriatelor și a ecosistemului operațional.

De asemenea, el a stabilit și a gestionat parteneriate cu companii de telecomunicații, bănci, birouri de credit, comercianți cu amănuntul, distribuitori, portofele mobile, furnizori de carduri și plăți. Înainte de a se alătura ecosistemului fintech, Lyubomir a avut o experiență solidă în consultanță, consultanță financiară și audit, cu o afinitate în domeniul tehnologiei și al serviciilor financiare.

În prezentarea „Rules for Innovation – Big Trends in Customer Identification for Banking”, Tankishev a prezentat, în exclusivitate, câteva date relevante din cel nou studiu realizat de Evrotrust. Dintre acestea, amintim faptul că numărul clienților digitali ai băncilor a crescut cu 23%, din 2020 încoace. De asemenea, cererea pentru dovada digitală a identității și a soluțiilor e-signing a crescut cu 89%. Pe de altă parte, 72% dintre clienți se declară nemulțumiți de experiența digitală pe care o au cu banca lor.

„Research-ul nostru arată că una dintre problemele pentru care clienții băncilor sunt nemulțumiți de experiența digitală a acestora e procesul de onboarding. Aproape unul din doi clienți abandonează acest proces, din cauză că durează prea mult sau e prea complicat”, a spus, printre altele, Lyubomir Tankishev.

Află mai multe aspecte importante despre digitalizarea financiară în prezentarea susținută de Lyubomir Tankishev, în cadrul Future Banking Summit 2023.